Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

 

На 166 та 167 виборчих округах Тернопільщини відбувалися масові фальсифікації виборів: зокрема, підкуп виборців та маніпуляція з цифрами у протоколах  дільничних виборчих комісій. Про це заявили два кандидати-мажоритарники Михайло Апостол та Іван Стойко. Кандидати в депутати кажуть, що розпочинають процес перевірки сумнівних округів та протоколів і вже звернулися в Міністерство внутрішніх справ та Службу безпеки України.

- Зараз не йде питання про перемогу на 166 виборчому окрузі Михайла Апостола, мова йде про справедливі вибори в Україні. Ніколи на думав, що будучи дев’яносто днів на Майдані, що таке побачу. Я вірив в зміни. Будучи два роки народним депутатом, я проводив різні соціальні проекти, створював благодійні центри, через які допомагав соціально незахищеним людям. Я будував планку, на яку потрібно рівнятися багатьом нардепам, – каже Михайло Апостол, – коли побачив, що результати виборів вже очевидні, я привітав переможця, але з фальсифікаціями я миритися не хочу.

Михайло Апостол каже, що було зіпсовано близько 5,5 відсотків бюлетнів, а в деяких селах проголосувало 99 відсотків виборців, що є неможливим через те, що багато людей знаходиться закордоном.

Колишній народний депутат показав звіти виборчих комісій, де було вказано прописом і числами зовсім різні цифри на користь одного з кандидатів виборчих перегонів.

- Один з моїх довірених осіб, не хочу називати прізвище, але це свідома людина, яка воювала, розказав, що виборців відверто підкупляли. Голові комісії пропонували певну суму, не знаєм скільки, членам ДВК давали по тисячі гривень, ну а виборцям платили від двохсот до чотирьохсот гривень. І це все в день виборів. Таке враження, що на дворі дев’яності роки і ніякого Майдану не було. Цей чоловік відверто мені говорив, що чув розмову двох жіночок, які обурювалися, що сім’я одної на виборах заробила дві тисячі гривень, а інша тільки тисячу сімсот. Я розумію, що це тільки його слова, бо на жаль, цей факт ми не задокументували.

Білявський Сергій, довірена особа кандидата в народні депутати по 167 виборчому округу Івана Стойка в телефонному режимі розказав, що вони зафіксували такі порушення, як подача неправдивої інформації в протоколах та маніпуляція цифрами.

- Фактично усі протоколи не прономеровані. Є дуже багато протоколів, де не внесені імена членів ДВК, протоколи були написані різними ручками, тобто вони могли були заповнені різними людьми. У нас є відеофіксація від Опори, де видно, що в приміщенні райдержадміністрації змінювалися дані в самих протоколах.

Представники Опори та Комітету виборців України кажуть, що процедура доведення того, що вибори були сфальсифіковані дуже довга і непроста. А, якщо були якісь випадки порушення закону це потрібно було одразу знімати на відеоносії. Якщо ж справді було зіпсовано більше п’яти відсотків виборчих бюлетенів, то на цих дільницях можливі перевибори, а якщо доведуть факт математичної помилки, то голоси мають бути перераховані.

Марія Бойко, Тернопільська Липа

Коментарі  

 
0 #3 Я 29.10.2014 22:32
Мері, тупішоі людини не бачив, від тебе
Цитувати
 
 
+4 #2 Мері 29.10.2014 11:56
Цим двом політичним трупам уже давно пора на спочинок.
Цитувати
 
 
0 #1 вадим 28.10.2014 18:50
Про цей сайт повинен знати кожен http://www.habaram.net Розповсюджуйте !!!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...