Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сесія міської ради традиційно розглядає багато земельних питань. Це тягнеться з 2002 року, коли в силу вступив прийнятий рік раніше Земельний кодекс України. Саме він визначив, що вирішення земельних питань це виключна компетенція ради, яку вона не може делегувати виконавчому комітету, чи іншим органам місцевої влади.

Тому тих, хто звинувачує Надала в надмірній кількості питань земельного характеру, треба назвати популістами.

Головне не кількість, а суть кожного питання.

Прикро, коли заради звинувачень Надала в дерибані, як приклад наводять питання, де закріплюють земельну ділянку за батьківською хатою в мікрорайоні Кутківці. Таких прикладів є значно більше, ніж це видно на перший погляд.

Однак і Надала важко назвати святим...

На минулій сесії міської ради депутатам було запропоновано понад 200 питань, що стосуються земельних взаємовідносин. Ми проаналізували кожне з них та помітили цікаві речі, про які і піде мова в цьому матеріалі.

Почнем з того, що Надалу стає все важче залучати інвесторів, які на землі, що виділена КП "Тернопільбудінвестзамовник", будуватимуть нерухомість. І питання не в тому, що такі інвестори відсутні, адже сума "вдячності" значно менша від реальної вартості землі, яка після здачі обєкту в експлуатацію будівельнику зовсім не потрібна.

Проблема в тому, що гроші за право бути інвестором треба занести вже, а термін будівництва сягає більше 1 року, коли пан Надал вже може не бути міським головою. Бізнесмени не вірять, що схема виділення землі через комунальне підприємство в обхід конкурсу працюватиме і надалі, якщо її головний натхненник Сергій Надал втратить крісло мера.

А симптоми, як то кажуть, на лице - ВО "Свобода" з тріском провалила вибори до Парламенту, а її ставленик по Тернополю Олексій Кайда посів ганебне третє місце.

Тому на сесії депутати дали дозвіл комунальному підприємству фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» Тернопільської міської ради (ід. код ...) на поділ земельної ділянки загальною площею 5,7575га за адресою вул.Текстильна, яка перебуває в постійному користуванні згідно Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права від 30.04.2013р. №3152110. Йдеться про земельну ділянку, розташовану між вулицями Тарнавського та Текстильною.

Крім того, це саме комунальне підприємство на цій же сесії отримало право не платити орендної плати за земельну ділянку розміром пів гектара на вулиці 15 квітня. ЇЇ підприємству заново виділили, але вже в постійне користування. Вартість земельного податку в рази нижчка, ніж встановлена орендна плата. Таким чином, підприємство зменшить відрахування до бюджету і зможе ефективніше розпорядитися ділянкою вже без участі депутатів. Адже, маючи ділянку в оренді, потрібно, щоб за суборенду проголосували на сесії міської ради. А маючи ділянку в постійному користуванні - договір оренди вважатиметься звичайнісінькою господарською операцією підприємства.

На цій сесії пан Надал також почав підчищати КП "Тернопільбудінвестзамовник" від землі, яку воно не зможе освоїти до завершення мерської каденції. Тому депутати припинили комунальному підприємству фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» Тернопільської міської ради (ід. код ...) право постійного користування земельною ділянкою площею 0,1298га за адресою бульв.П.Куліша.

Всі ці "танці з бубном" довкола земель громади наштовхують на думку, що Сергій Надал почав пакувати валізи.

Його головна стратегія тепер полягатиме в тому, щоб піти красиво та безболісно. На перший план виходить інстинкт самозбереження, а не "каса", як це було останні 4 роки. Сергій Надал готовий втратити гроші заради свого спокійного майбутнього. Можливо, витратить він на це значно більше, ніж недозаробить...

«Тернопільський тиждень»

Коментарі  

 
+2 #2 Іван Тернопіль 12.11.2014 13:31
яка підтримка в цього з ло дю ди!!!! вже перед виборами казали, що кайда без сумніву переможе, а його Ковалик в два рази молодший обігнав. хана вже сволоті, я б їм радив тікати бо люстрація вже не загорами
Цитувати
 
 
-2 #1 Денис Т. 05.11.2014 16:24
В Надала підтримка понад 60%. вивчіть спочатку громадську думку.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...