Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про яку якість життя може йти мова?

Нещодавно став свідком розмови продавця газетного кіоску та покупця в одному з супермаркетів на вул. 15 квітня в Тернополі:

- Дайте, будь ласка, якісь газетки почитати.

- Прошу… візьміть цю, цю і оцю.

- Скільки з мене?

Продавець називає ціну, за якою ті газети зазвичай продаються.

- А що це у вас за вивіска така – «соціальна преса» за 25 копійок? Може би і її я взяв?

- Я би вам не радила, за таку ціну пропонується тільки газета міської ради «Тернопіль вечірній» і то з минулого місяця…

Одразу пригадав собі передвиборчу рекламу нинішнього міського голови свободівця Сергія Надала, який відкривав соціальний магазин готового одягу. А вже в статусі керманича містом ще два, але вже продуктові. Зараз влада активно лобіює проект «соціальні аптеки».

І тут мені стало по-справжньому страшно. Якщо з минулосезонним одягом ще якось можна миритися, то чи вартуємо ми, тернополяни, соціальної їжі та ліків, якщо вони продаватимуться за принципом соціальної преси.

Хто нам дасть гарантію, що в гонитві за симпатіями електорату, товар в соціальних магазинах дійсно буде якісним? І ніхто не матиме проблем зі здоров’ям лише тому, що на даний момент він немає достатньо коштів, і змушений купувати дешевші речі.

На думку спадає порівняння з модними колись комісійними магазинами. Може і «соціальне» життя в нас колись минеться? Тільки при якій владі і скільки ще чекати?

Олекса Ярич, «Тернопільський тиждень»

 

Коментарі  

 
0 #6 Аліна 07.09.2011 22:37
Цитую податківець:
я не купую в тих соціальних магазинах. і Серьога не купує. то так для лохів

Правильно, бо більшість тернополян не є бідними, і можуть собі дозволити решту магазинів, проте є частина тернополян, які дійсно потребують таких магазинів, аптек та транспорту. І думаю то дурниця з тою газетою. В тих магазинах продаєтються нормальні продукти, якісні і хороші, просто не з такою націнкою як в решти!
Цитувати
 
 
+2 #5 бабця 29.08.2011 21:11
ці магазини потрібні, а щоб нікому на нас не хотілося наживатися - існують санстанція, поліція, ветслужба і всякі інші, які мають перевіряти якість товарів. до речі, будь-де, а не тільки в соціальних магазинах
Цитувати
 
 
+5 #4 не варто 26.08.2011 21:57
не варто злорадствувати з людей, які тимчоасово не мають грошей. може влада дійсно хоче їм помогти, а тут таке сприйняття, що руки опускаються
Цитувати
 
 
+7 #3 Свободівець 24.08.2011 17:10
соціальні продукти, аптеки, проїзд, газети, а дайте нам соціального мера і його команду, які б не бухали в братіславах у кентів, а тоже затрювалися в тих магазинах товарами сумнівної якості, пане Надал, подайте приклад - пришліть в ці генделики свою дружину чи доцю на закупки, і хай вони при камерах там хоч иорозиво зїдять, чи слабо?
Цитувати
 
 
+7 #2 Антон 24.08.2011 15:46
а мені Надал цим всім соціальним нагадує черновецького - тільки той любив бабусь і роздавав гречку, а наш пенсіонерів "електоральну любов" купляє соціалкою, далеко піде це побратим, але осад поганенький...
Цитувати
 
 
+6 #1 податківець 24.08.2011 12:24
я не купую в тих соціальних магазинах. і Серьога не купує. то так для лохів
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.