Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

8 листопада ГО «Всеукраїнський громадський підрозділ по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» у м. Тернополі організовував зустріч з розгляду питань на тему: «Шляхи реалізації Закону «Про очищення влади». У цьому заході мали взяти участь безпосередньо керівництво комітету, голови, заступники та активісти підрозділів України; представники громадських організацій та активісти м. Тернополя і області.

Пропонуємо дізнатися більше, що ж за люди стоять за ідеєю провести люстрацію в Тернопільській області. Чим вони займалися до того, як модне слово «люстрація» стало сенсом їхнього життя? Зрештою, чи є вони тими моральними авторитетами, думка яких матиме належне сприйняття в суспільстві?

Почнемо з головного натхненника та голови ГО «Всеукраїнський громадський підрозділ по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» у м. Тернополі - пана Таловова. Знаючі люди розповідають, що Таловов має до Тернополя дуже посереднє відношення. Сам він зареєстрований у місті Волочиську Хмельницької області, де і займається дрібним бізнесом. Відомо, що він мав кілька судимостей, одна з яких - за шахрайство (організовував чергову фінансову «піраміду»). Знайоме йому і зберігання наркотиків, непокора працівникам міліції, бійки, нанесення тілесних ушкоджень та ін. А ще його друзі зізнаються, що він фанат псевдо-християнських віровчень, подібних до «Посольства Божого», в яке так сильно увірував мер-космонавт Льоня Черновецький.

Ще одну ВГО «Громада і закон» представляє Рак Ярослав Васильович.

Свого часу особа з таким прізвищем та ініціалами працювала заступником керівника УМВС в Тернопільській області, керівником УБОЗу. Тоді скандальною виявилася історія з засудженим Максимом Вольским, якого перевели з Чортківського СІЗО в Тернопільське ІТТ в камеру, бо чортківські працівники СІЗО відмовились його у себе далі тримати, в зв’язку з різким погіршенням стану його здоров’я. 5.08.2009 року, Максим Вольський скаржився на погіршення стану здоров’я, різкі болі в животі, потім через деякий час втратив свідомість. Лише тоді був викликаний лікар. Оглянувши його, лікар негайно зробив йому декілька уколів і повідомив заступника керівника УМВС в Тернопільській області, керівника УБОЗу, Ярослава Рака, що Максима Вольського треба негайно госпіталізувати, стан його здоров’я критичний і можливий летальний наслідок. Але керівник УБОЗу Ярослав Рак відповів медичному працівнику, що він немає для цього конвою.

Наступну ГО «Наш рідний Тернопіль» очолює Іваненко Михайло Миколайович, який був кандидатом в народні депутати на минулих виборах. Стверджують, що він відомий у кримінальному середовищі як «МІША АФРИКА», раніше судимий, перебуває у близькому оточення Є.Степанова. Брав участь в штурмі міської ради в квітні цього року.

Благодійний фонд «Фонд Добрих людей» очолює Бойко Павло Володимирович, який на своєму персональному сайті називає себе політиком, громадським діячем та ... журналістом. Його фонд у сусідньому з нами Івано-Франківську помічений у скандалі зі збором коштів для військових.

Про «12 Тернопільську сотню» стало відомо після того, як вони в тернопільському аеропорту викрали міліціонера та вчинили стрілянину. Зараз вони претендують стати люстраторами, хоча самі перебувають під кримінальним слідством.

До речі, зареєструвавши свою громадську організацію в травні 2014 року, спритні хлопці вже в червні подали до суду на стягнення майнової шкоди на суму в чверть мільйона гривень. Як за місяць можна заробити таку суму, щоб її офіційно заборгували, залишається тільки здогадуватися.

І це лише неповний перелік тих, хто хоче підмінити собою справжню громадськість.

Як бачимо, люструвати тернопільську владу взялася група громадських діячів із доволі сумнівним минулим, що, безперечно, не може не насторожувати. З одного боку, їх ініціатива щодо створення Ради громадського контролю, яка підмінятиме собою Міністерство юстиції (на законодавчому рівні наділене правом оргаізовувати люстрацію) є абсолютно безневинним фарсом.

А з іншого, спроба купки самопроголошених «громадських діячів» узурпувати право громадського контролю за процесом очищення влади наштовхує на думку, що всі їх зустрічі і громадські обговорення є ні чим іншим як намаганням кримінальних елементів здобути вплив на дії посадовців.

Очевидно, що тримаючи у руках важелі, які дозволять криміналітету прибирати з посад небажаних керівників і всадити у їх крісла лояльних до себе чинуш, місцеві авторитети зможуть «розправити плечі» на повну.

Цікаво, якщо завтра відбуватиметься погодження з громадськістю кандидатури нового керівника УМВСУ в Тернопільській області, якого кандидата лобіюватимуть такі «громадські люстратори», за плечима яких по декілька судимостей, а в планах на майбутнє чергові афери і наїзди на підприємців?

Ні хто не ставить під питання необхідність очищення влади, але щоб її очистити потрібно і самому бути чистим, адже ні хто не вмиває обличчя брудною водою. А чи достатньо чистими є Ігор Таловов та його партнери щоб представляти інтереси громади під час люстрації?

Вирішувати Вам…

Ігор Таран 

Коментарі  

 
-5 #3 КВІТОЧКА 17.11.2014 15:01
#2 Artyr 17.11.2014 10:46
Цікаво, а які кандидатури пропонує цей Ігор Таран... Можливо в нього є свої добре знайомі кримінальні авторитети, які і замовляють йому такі статті та нагло рвуться до влади і повного контролю? ;-)

ПІДТРИМУЮ!

Зараз призначають на посади нових держслужбовців, яких нібито погоджують з громадскістю. Цікаво, з якою саме?
Цитувати
 
 
-7 #2 Artyr 17.11.2014 10:46
Цікаво, а які кандидатури пропонує цей Ігор Таран... Можливо в нього є свої добре знайомі кримінальні авторитети, які і замовляють йому такі статті та нагло рвуться до влади і повного контролю?
Цитувати
 
 
-5 #1 Андрійг 16.11.2014 20:05
І знову Ігор Таран, підпільний "журналіст". Чому підпільний? Бо такої людини не існує. Особа, яка пише під цим псевдо боїться повідомити своє справжнє ім"я, бо публікує неперевірену інформацію, більш того чистої води "джинсу". Ігорко відкрий личко.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.