Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

КоменергоТернопіль 3» спробує освітити свої під’їзди світлодіодними світильниками

Обслуговуюче підприємство  робить спробу впровадити використання енергозберігаючих технологій у під’їздах багатоквартирних будинків. Наразі у одному з  будинків, а саме  вул. Нечая, 29 працівники ТОВ «КоменергоТернопіль 3» встановили при вході у під’їзд та на всіх поверхах світлодіодні світильники.

-          Ми робили спроби економити електроенергію і раніше, однак тернополяни мають звичку красти лампочки, а особливо – енергозберігаючі, - розповідає директор ТОВ «Коменерго Тернопіль»  Ігор Кравець,  - У цьому під’їзді живуть порядні люди, тому ми вирішили спробувати впроваджувати свій проект саме з нього. Потім ми проаналізуємо показники і стане зрозуміло, наскільки зменшилось споживання електроенергії. Якщо результати будуть помітними, то ми продовжимо закуповувати світлодіодні світильники та облаштовувати ними сходові клітки багатоквартирних будинків.

Світильники «Рондо» виробництва фірми «Делюкс»  - трьох- та шестиватні.  Вартість одного трьохватного – 130 гривень, а шестиватного – 173 гривні. У випадку, якщо світильники вийдуть з ладу швидше, аніж передбачено гарантією, їх можна буде обміняти на нові. Для цього у «КоменергоТернопіль 3» зберігають упаковки з-під світильників.

До слова, й інші підприємства, які обслуговують житловий фонд та прибудинкові території у Тернополі, задумуються над тим, щоб економити електроенергію за допомогою сучасних енергозберігаючих лампочок.

-          Енергозберігаючі лампочки доволі дорогі, - пояснює В’ячеслав Мокляк, заступник начальника відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду, - однак навіть не це головна причина, через яку важко впровадити їхнє використання у Тернополі. На жаль, сумний досвід переконує, що енергозберігаючі лампочки, вартість яких є вищою в декілька разів за вартість звичайних ламп розжарення, з тернопільських під’їздів крадуть блискавично швидко.

Якщо спроба ТОВ «КоменергоТернопіль 3» виявиться вдалою, то й інші підприємства перехоплять практику встановлення світлодіодних світильників у під’їздах.

До слова, нам відомо, що тернополяни часто самотужки здійснюють заміну лампочок у під’їздах, не очікуючи, поки хтось викличе електрика із обслуговуючого підприємства. Тим не менше, заміна лампочок – це їх  обов’язок,  відтак, якщо ви звернетеся до підприємства, яке обслуговує ваш будинок, вам не відмовлять.  Якщо ви зіткнулися із відмовою замінити лампочку – звертайтеся в управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР (вул. Коперника, 1, телефон – 52 58 48)

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...