Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Прийнятий бюджет на 2015 рік був останнім доказом, що жодних покращень, жодних реальних реформ,  в державі не передбачається. Найближчим часом в цьому переконаються органи місцевого самоврядування, коли їм приведуть цифри згори і їх потрібно буде приймати, щоби забезпечити бодай ті мінімальні виплати, що закладені проектом. Але в той же час ми усвідомлюємо, що присутні у парламенті політичні сили, які формують конституційну більшість, обслуговують інтереси не українців, а продовжують й надалі прислуговувати олігархам.

головко михайло, фото, народний депутат, тернопільський тиждень Всупереч декларативним заявам у чергове перекладається тягар відповідальності за країну з олігархів на пересічних громадян, а сам характер голосування за бюджет засвідчив намагання політичних сил уникнути відповідальності за стан справ у країні. Це могли побачити усі, коли за поданий законопроект Наталією Яресько, голосує лише 10 із 32 депутатів від "Самопомочі" І це від політичної сили, лідер якої безпосередньо сприяв її призначенню на посаду! Аналогічна ситуація із всією коаліцію, коли їхні депутати відмовлялися голосувати за бюджет, а із 305 депутатів лише 233 підтримали фінансовий документ, який і досі у неіснуючій редакції. Неодностайне голосування і недотримання коаліційних угод ‒ це ще один доказ, що парламентські фракції не несуть жодної відповідальності за свої заяви, а також по суті являються проектами-одноденками, які на меті мають лише отримання посад.

Окрему увагу варто приділити самій процедурі ухвалення бюджету, адже усе в найкращих традиціях часів Януковича-Азарова: більшість голосує за повітря – за правки, зачитані з аркуша паперу – документа нема, депутати по черзі вимагали побачити проект бюджету, але так нікому і не вдалося цього добитися. Тепер Кабмін сам може написати такий бюджет, який йому заманеться. Це вже традиційне для парламенту нового скликання порушення Регламенту і кнопкодавство.

Ми, семеро нардепів-свободівців одностайно голосували "проти". Інші ж депутати проголосували вперше у історії за бюджет України без самого бюджету.

Відсутність індексації заробітної плати в умовах інфляційних процесів призведе до знецінення доходів. В освітній галузі скасовується низка пільг для учнів та вчителів, в тому числі й у сільській місцевості, суттєво зменшиться рівень фінансування закладів культури, соціальної царини тощо. Окрім того, бюджет передбачає суттєве урізання пільг низці інших категорій населення, зокрема соціально незахищених пенсіонерів, чорнобильців, осіб з обмеженими можливостями.

Слід наголосити, що саме до законопроекту про скасування пільг прем'єр-міністр Яценюк з голосу зачитав найбільшу кількість правок, тому складно й спрогнозувати, що врешті-решт побачимо в законі.

Та невже за всі економічні проблеми будуть платити звичайні українці? А що ж олігархи? В олігархів у бюджетну ніч було свято: провладна коаліція знову не включила до порядку денного законопроект про денонсацію угоди з Кіпром, чим підтвердила, що депутати більшості не мають наміру боротися з офшорами і фактично підтримують олігархат, який мільярдами викачує кошти з України.

Докорінно змінилася і система утримання автомобільних доріг. Надходження спецфонду, за рахунок яких будували і ремонтували загальнодержавні дороги (акцизи і мита на продаж автомобілів і палива) відтепер надходитимуть до загального фонду держбюджету. Це означає, що дороги фінансуватимуть за залишковим принципом, невикористані поточного року кошти не будуть переходити на наступний рік ‒ їх списуватимуть наприкінці року в бюджет. Мінфін і скарбниця свідомо не проводитимуть ці видатки, щоби використовувати кошти, отримані від цих податків, на потрібні для них цілі.

Ще цікавіше з місцевими дорогами. Замість субвенції з держбюджету на комунальні дороги та акцизів і мит на паливо та автомобілі, джерелом фінансування таких видатків будуть надходження до місцевих бюджетів акцизного податку з реалізації через роздрібну торговельну мережу пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, нафтопродуктів, біодизелю та скрапленого газу. Тобто дороги тепер будуть кращі не там, де купують більше автомобілів і заправляють бензину, а там, де більше п'ють горілки і купують цигарок. Пропозиції народних депутатів від ВО "Свобода" щодо недопущення зміни механізму фінансування дорожнього господарства були відхилені.

Крім того, депутати-свободівці подали низку поправок, якими передбачалося зменшення необґрунтовано збільшених видатків на Державне управління справами, Генеральну прокуратуру, суди, апарат Міністерства внутрішніх справ, охорону органів державної влади та посадових осіб та спрямування їх на підтримку Національної гвардії, забезпечення діяльності Збройних Сил, освітню та медичну субвенції. Але зазначені поправки Верховна Рада навіть не розглядала, адже бюджет голосували без обов'язкових висновків бюджетного комітету.

Коментарі  

 
+1 #5 Дід 19.01.2015 22:52
Міськові респект.
Цитувати
 
 
+3 #4 Віталій 18.01.2015 09:25
Ти бицю клоун . Шо ти мелиш сам хабарник як і вся твоя де більна партія !!! Шо відкат не дають тай вякаєш
Цитувати
 
 
+1 #3 Anton 15.01.2015 15:33
Правильно що не голосував за бюджет геноциду. Так тримати Михайле!
Цитувати
 
 
+2 #2 Володч 15.01.2015 15:30
Вже давно стало зрозумілість, що ця влада нічим не краща попередньої. Адже отримувати податки за рахунок збільшення вживання алкоголю, то це апогей цинізму. Надіюся Головко, як борець з алкоголізмом, недопустить такого
Цитувати
 
 
0 #1 Місцевий 15.01.2015 15:26
А Михайло молодець. Має мужність говорити правду і дає корисні альтернативи.
А нашим тернопільським депутатам треба брати приклад, а то позаходили у рейтингові партії і прогнулися перед олігархами...
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.