Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Милосердя звільняє людину від егоїзму, відкриває її серце іншим, об’єднує тих, які відчувають потребу робити добрі справи. Теперішні події в Україні як ніколи згуртовують націю і пробуджують бажання у різний спосіб допомагати, жертвувати, молитися в одному спільному наміренні: припинення війни і єднання людей у незалежній і соборній  українській державі.

 У неділю перед Богоявленням після Святої Літургії та освячення води біля собору верховних апостолів Петра і Павла священики храму освятили два автомобілі для воїнів АТО з нашого району. Парох о. Євген Бойко подякував усім людям, які долучилися до цієї справи своїми коштами, працею, молитвою.  Адже ще напередодні свята Миколая вулицями Козови пройшла збірка грошей на придбання дуже потрібної бійцям  машини. Долучилися мешканці с. Теофіпілка, приватні підприємці сусіднього Зборівського району, зокрема  І. Шнуровський  та В. Мотрук. Завдяки такій небайдужості і жертовності  стало можливим  придбання  двох автомобілів.

У день святого Миколая в соборі була організована акція «Святий Миколай до солдатів завітай», в якій взяли участь не тільки діти, які писали листи, малювали малюнки, приносили подарунки, а й дорослі, котрі  також вклали немалу лепту в складання  мішка від св. Миколая для воїнів АТО.

Та головним подарунком для солдатів, звісно, будуть позашляховики «Nissan»,  «Ford», які доправили з Польщі о. Євген з добродіями Андрієм і Миколою та за сприяння львів’янина Івана, котрий вже не вперше допомагає придбати за кордоном  транспорт для бійців. Як виявилося, найважче в такій благодійній акції було не стільки зібрати кошти, як перевезти машини через український кордон. Та Бог опікувався цією справою, працівники митниці виявили розуміння, бюрократичні труднощі вдалося владнати і отримати довгоочікуваний дозвіл на перетин кордону. Завдяки добродію В. Масному з Плотичі та його односельцям, зокрема й хлопчику Василькові Яремусу, машини швидко перетерли і пофарбували в колір камуфляжів, про що просили воїни. Місцеві  приватні підприємці погодилися заправити  пальним транспорт для фронту,  то ж найближчим часом ці автомобілі разом із зібраними дитячими подарунками, теплими речами, продуктами і  ліками будуть передані в гарячі точки східного фронту, а саме для наших хлопців - захисників  Дебальцевого та Маріуполя.

Світлана Голяс смт. Козова

  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.