Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Якщо вірити прес-службі Тернопільської міської ради, Сергій Надал вніс на розгляд депутатів пропозицію, щоб податок на нерухомість у Тернополі становив 1% від мінімальної заробітної плати, а сплачувати його будуть лише власники квартир, площею понад 70 кв. метрів та будинків понад 120 кв.метрів. Депутати на сесії міської ради прийняли відповідне рішення.

 «Згідно законодавства, ставка на сплату цього податку може становити до 2% від мінімальної заробітної плати. Наша принципова позиція, щоб тернополяни сплачували вполовину менше, тобто 1%, - каже Сергій Надал. – Другим важливим рішенням є те, що ми збільшуємо розмір пільгової площі, за яку не будуть сплачувати податки городяни, з 60 до 70 кв. метрів. Завдяки цьому рішенню, від сплати цього податку буде звільнено більше половини жителів міста, які мають у власності двох- та трьохкімнатні квартири».

Депутати також прийняли рішення про звільнення від сплати податку на нерухомість учасників АТО

Коментарі  

 
0 #3 Олена Вікторівна 27.01.2015 22:50
Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток, визначена у відповідності до ст. 266 Податкового кодексу України.
ІV. Пільги із сплати податку
База оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується :
а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості на 60 кв. метрів;
б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості  на 120 кв. метрів;
в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), на 180 кв. метрів.
Цитувати
 
 
0 #2 Олена Вікторівна 27.01.2015 22:43
З проекту рішення 55 сесії
1.4.1 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, встановити :
- для об”єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, у розмірі 2 відсотків від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. м. бази оподаткування.
- для об”єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, ставка складає 1 відсоток від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. м. бази оподаткування.
Цитувати
 
 
0 #1 Fynbgjhjityrj 27.01.2015 14:26
А кількість членів сімей враховуються? Чи шестеро повинні ютитись в троьхкімнатній?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.