Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вісцеральна терапія ― лікувальний метод, отриманий від пращурів

Мабуть, кожен з нас, як тільки-но щось заболить, звик відразу ж ковтати таблетки. Однак мало хто задумується над тим, що, разом із лікувальною дією, медичні препарати можуть мати ще й згубні побічні ефекти.  

Дієвими є ще методи медицини, які відносяться до розряду “нетрадиційних”. Серед них – мануальна терапія живота, або, як ще її називають, вісцеральна терапія.

У Тернополі цей метод практикує спеціаліст із 20-річним стажем роботи у галузі вісцеральної терапії, лікар вищої категорії Ярослав Пінкевич.

― Ярославе Володимировичу, при яких саме захворюваннях органів черевної порожнини Ви застосовуєте цей  метод лікування?

―  Насамперед, при порушенні тонусу внутрішніх органів: опущенні шлунку (гастроптозі), закиду жовчі в шлунок (дуоденогастральний рефлекс), при колітах, гастритах, виразковій хворобі дванадцятипалої кишки, застійно-запальних процесах, а також при утворенні калових каменів, що отруюють організм людини.

Через важку фізичну роботу, переїдання, хронічні стреси виникає гастроптоз, або  опущення шлунка. При цьому відмічається втрата тонусу шлунка і до нього вільно потрапляє жовч. Остання, що має лужну реакцію, вступає у взаємодію із кислотним вмістом шлунка, тим самим нейтралізуючи шлунковий сік, й відтак їжа починає погано перетравлюватися. Тоді, відчуваючи загальний дискомфорт у животі, людина вже не уявляє свого життя без  ферментних препаратів , які приймає для покращення травлення. Людський організм починає  менше  виробляти свої ферменти, що приводить до повної залежності від аптеки. Клінічно це проявляється  відрижкою, людина  відчуває важкість у шлунку та й загалом порушується процес травлення.

Дія на внутрішні органи черевної порожнини відбувається за особливою методикою. Після цієї процедури відмічається  скорочення  м´язевої стінки шлунка. Відповідно  зменшується його об`єм. Тому людина потребує значно меншу кількість їжі. Жоден препарат не в змозі відновити нормальний тонус шлунку.

Через втрату тонусу кишківника виникає застій, закреп, або ж коліт. Природним стимулятором перистальтики  є жовч і при нормальному її виділенні відпадає потреба приймати послаблюючі препарати. Ефективно покращити її відтік можна  за  допомогою мануальної терапії живота В подальшому це ще й попередить утворення каменів в жовчевому міхурі.

Стреси чи нерегулярне харчування спричиняють проблеми із дванадцятипалою кишкою. Виникає її спазм, який потім може перерости  у запалення. Що призводить до погіршення відтоку жовчі та соку підшлункової залози. А це, у свою чергу, може бути однією з причин виникнення жовчекам´яної хвороби. Люди, які страждають нею, стають сердитими, дратівливими та агресивними. І в цьому випадку також ефективна мануальна терапія живота, що дозволяє усунути синдром «жовчної людини».

― Вісцеральною терапією можна лікувати не лише дорослих, а  й дітей?

― Звісно ж, так. Нерідко батьки стикаються з проблемою, коли дитина відмовляється їсти. Якщо у дитини зникає апетит, причиною може бути вже згаданий закид жовчі у шлунок. Відтак порушується процес травлення їжі, а це супроводжується нудотою і болем в животі. Дитина не може пояснити, що з нею відбувається, тож їй не залишається нічого, як просто відмовитися від їжі.

― Метод вашого лікування, можна сказати, маловідомий. Розкажіть про нього детальніше, звідки він походить?

― Взагалі-то це ― давній старослов´янський метод лікування. Його коріння ― у далекому минулому, коли ще не було ані лікарів, ані таблеток.

Російські вчені вирішили дослідити даний метод. Поїхали в експедицію у віддалені села так званої «російської глибинки», де спілкувалися з місцевими знахарями, хто і як лікує. По зернині збирали потрібні знання. Перевірили на практиці, чи це дієво, та згодом вже мали на руках цілу наукову базу.

Тож ще 13 років тому в Москві я закінчив відповідні курси і cтих пір я практикую у нас, в Тернополі, вісцеральну терапію .

― Ви лікуєте не тільки розлади в черевній порожнині, а й біль у суглобах., хребті. Які  принципи лікування Ви рекомендуєте застосовувати?

― Найчастіше спина у людей болить через зміщення у міжхребцевих  суглобах та грижі міжхребцевих дисків. Подібні зміни виникають при перевантаженні хребта. Пацієнту треба зробити ін´єкції  в місце запального процесу чи зміщення хребця. Так  можна зняти  набряк та й  покращити живлення диску. Оперативне втручання усуває наслідок – грижу, а не саму причину її утворення.

Варто додати, що захворювання хребта можуть бути спричинені  застійними чи запальними процесами органів  шлунково-кишкового тракту. Тому лікуючи хребет слід і про живіт не забувати...

Наостанок варто додати, що вісцеральна терапія живота абсолютно безболісна і не травматична. З метою профілактики вісцеральну терапію варто проходити хоча б раз на рік, для цього потрібно всього кілька процедур. Двері клініки «Амбулаторна медична допомога», на вул. Ломоносова, 41, що в обласному центрі, вже 14 років гостинно відчинені для всіх небайдужих до власного здоров´я.

Тел.(0352) 42-33-42,   42-40-40,   098 259 88 11.

Ліц.АВ  №554009 від.18.08.2010р.

Уляна Мовчан

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.