Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В українській політиці (а особливо яскраво це помітно саме в політичному середовищі Тернопільщини) можна спостерігати дуже цікавукатегорію політиків. Вони є в різних партіях та громадських організаціях, займали або ж займають і зараз високі посади в органах місцевого самоврядування, або є навіть народними депутатами.

Усі вони різні, але об’єднує їх одна дуже цікава властивість: уміння за будь-яких обставин та забудь-якої влади (чи-то «нашої», помаранчевої чи то «їхньої», окупаційної), завжди знаходити собі доволі непогане місце під сонцем.

Такі люди завжди якимось дивним та незрозумілим чином потрапляють у прохідні частини виборчих списків, не маючи на це жодних логічних підстав. Саме вони претендують і отримують найвищі посади, не відповідаючи ані професійним, ані особистісним вимогам. Навіть, раз за разом провалюючи ввірений їм напрямок роботи на державній чи політичній посаді, вщент розгублюючи рейтинг, ці політичні хамелеони в черговий раз «випливають».

заставний роман, фото, тернопільський тиждень Один із таких – Роман Заставний. Колишній мер Тернополя від «Нашої України», колишній обласний голова партії Кириленка «За Україну!», колишній голова місцевого осередку «Фронту Змін» … І ось цей тричі колишній тепер призначений керівником тернопільської організації прем’єрської партії «Народний фронт».

За які заслуги? – запитаєте ви.

Подейкують, що прохідне місце в списку «фронтовиків» він отримав за фінансування виборчої кампанії партії в області. Фінансування пройшло «на ура», адже в одному лишень Тернополі «Народний фронт» отримав 36,5% підтримки. Тож як було не брати такого в депутати?

Але, разом з тим, як показує досвід, столичні лідери погано орієнтуються в кадровому підборі на місцях. Тому що, зазвичай, на керівні партійні посади призначають людей, які не те що не користуються підтримкою серед місцевого населення, більш того – є такими, яких населення категорично не сприймає в силу тих чи інших обставин.

Якщо говорити конкретно про постать пана Заставного, то йому дорікають багато чим. В основному ці докори без доказової бази. Але ми вирішили не вдаватися до безпідставних пліткувань. Тож за основу «персональної характеристики» Романа Заставного беремо офіційний документ, який раніше ніде не публікувався.

Йдеться про «Звіт Тимчасової слідчої комісії (далі – ТСК) Верховної ради України з питань розслідування фактів порушення Конституції України, Земельного кодексу України, інших законів України, Тернопільською міською радою, невиконання нею рішень судів при відведенні, передачі, наданні у користування земельних ділянок, а також службових зловживань при розпорядженні об’єктами комунальної власності та бездіяльності органів прокуратури щодо порушень законодавства України в діяльності міської ради».

Ця ТСК була створена ще у 2008 році, тобто тоді, коли Роман Йосипович був мером Тернополя.

Ось лишень кілька підсумкових витягів зі згаданого звіту:

– Під час проведення перевірки було встановлено, що протягом двох останніх років на розгляд сесії Тернопільської міської ради виносяться на обговорення та приймаються рішення, які суперечать нормам Конституції України, Земельного кодексу та законів України, а також рішенням судів. Це призвело до розкрадання комунального майна, земель, проведення непрозорих процедур продажу об’єктів комунальної власності, у зв’язку з чим до місцевого бюджету не надійшли  кошти у особливо великих розмірах.

– Всупереч вимогам законодавства, Тернопільською міською радою, з ініціативи окремих службових осіб, приймаються рішення про надання земельних ділянок юридичним особам, для здійснення ними господарської та комерційної діяльності без зібрання усіх необхідних документів та погоджень з відповідними контролюючими службами.

– Має місце надання Тернопільською міською радою у користування окремим комерційним структурам земельних ділянок під будівництво об’єктів житлового, побутового та торгового призначення, що дає можливість таким комерційним структурам отримати на цьому значні прибутки.

– Тернопільською міською радою приймаються рішення щодо спірних земельних ділянок та ділянок відносно яких є заборона суду щодо вчинення будь-яких дій.

– Також проведеною перевіркою встановлено незаконні (корумповані) дії службових осіб Тернопільської міської ради при передачі в оренду та приватизації об’єктів комунальної власності.

– Має місце приватизація об’єктів комунальної власності по занижених цінах.

Все це – дуже загальні фрази. Але всі вони підкріплені конкретикою, яку ви зможете прочитати тут – у повноцінному документі.

Трохи згодом після висновків згаданої ТСК тодішній депутат Тернопільської обласної ради від «Нашої України» Степан Барна заявляв, що начебто «Генеральна прокуратура, КРУ та МВС перевірили всі рішення Тернопільської міської ради, і в жодному з них не знайшли порушень закону».

Та чи так це насправді? Напевно, це запитання слід адресувати новопризначеному Генпрокурору. А прем’єру Яценюку просто хочеться порадити: якщо ви дбаєте про своє політичне майбутнє, тоді зважайте на думку місцевої громади перед тим, як когось призначати головою своєї парторганізації. Особливо таких осіб як Роман Заставний…

 Сергій Водолій

Екс-мер з відповіддю не забарився і опублікував у соцмережі майже спростування. І цей «крик душі» парламентаря поширили в своїх акаунтах навіть його колишні підлеглі по роботі в міській раді. Серед них і порошенківець Віктор Шумада, який і сам міттить на посаду мера Тернополя.

"Сьогодні на одному з тернопільських сайтів, під іменем невідомого Сергія Водолія, було опубліковано неправдивий наклеп про мою діяльність, як мера Тернополя, 6-річної давності. Перевірку спеціально створеної Тимчасової слідчої комісії, про яку йдеться в публікації, замовив тоді народний депутат від "Батьківщини" Василь Деревляний, оскільки мав намір усунути мене з посади міського голови Тернополя. Цікаво, що до цієї комісії ввійшли виключно представники: "Партії регіонів" (Тадеєв, Глазунов, Климець), "Батьківщини" (Денькович, Буджерак, Петренко), які також згодом перейшли в прорегіонівські сили і навіть член Комуністичної партії Храпов. То ж насправді, зазначених у витягах зі звіту порушень в роботі міської ради не було виявлено. Як доказ - Генпрокуратура не проводила розслідування і так звані порушення не підтвердилися. Тому прошу псевдо-журналістів ретельніше перевіряти інформацію перед її оприлюдненням, а ще краще - уточняти дані, що стосуються моєї діяльності, мене особисто та мого оточення, безпосередньо в мене".

                    

Коментарі  

 
+2 #4 АНТИЗАСТАВНИЙ 26.02.2015 16:41
З багатотомником про Надала цілком погоджуюсь, так як він давно переплюнув Заставного - дається взнаки "податокве" минуле. Не просто так значна частина податківців працює в мерії, зокрема головний бухгалтер, начальниця аудиту, заступник начальника інспекції і т.д. Їм всерівно чи то податкова, чи то мерія, вони торгують підписами на документах.
Цитувати
 
 
+1 #3 protu Nadal3 25.02.2015 18:39
в чому проблема?достойно відповів тим писакам. і Шумада перепостив,бо погоджується, не раз його зачепить такий псевдо-журналіст!але роздули з цього новину
Цитувати
 
 
+1 #2 Дельитінг 25.02.2015 18:36
Ви краще напишіть багатотомник про діяння сьогоднішнього мера Надала. Там явних злочинів - на все життя читати-неперечитати! А Заставний ще порівняно був хорошим мером. Але ж всім не вгодиш
Цитувати
 
 
-1 #1 АНТИЗАСТАВНИЙ 25.02.2015 18:05
Щодо діяльності пана Заставного можна книжки писати! Чого варті лише грандіозні операції під назвами "Поліклініка комбайнового" і "Ресторан Україна"?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.