Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Організатори громадського проекту «100 кращих тернополян» оприлюднили проміжні результати за перші 10 днів реалізації такого проекту.

За совами Назара Зелінки, участь у висуненні в список кращих тернополян взяло вже понад 4000 осіб. Вона запропонували понад 1100 тих, кому довіряють. Однак, на офіційному сайті проекту www.top100.te.ua розміщено лише трохи більше 400. Це означає, що інші висуванці є в базі даних проекту, але відображатися на сайті будуть лише тоді, як їх висуне 3 і більше людини.

Не оминули організатори і тему можливих фальсифікацій на користь когось з висуванців.

Як повідомив Олег Різник, комп’ютерна програма, що обслуговує базу даних проекту, складена так, що організатори можуть побачити разові сплески активності по комусь з учасників проекту, побачити нещодавно куплені картки з номерами мобільних операторів, а також в значній мірі відслідкувати тих, хто подає свій голос, але не є тернополянином.

«Ми будемо працювати над тим, щоб детально піддавати аудиту всі нетипові ситуації з можливими накручуваннями голосів», - зазначив Олег Різник.

Для цього організатори запропонували самим журналістам створити аудиторську групу в складі 3-х авторитетних осіб, які би від імені та за дорученням журналістів міста Тернополя могли здійснювати незалежний аудит та мали доступ до всіх кандидатів та номерів, що фігурують у їх висуненнях, а саме: до процедури опрацювання анкет, які тернополяни заповнюють в наметах, зможуть проінспектувати роботу call-центру та сервісу опрацювання СМС, ознайомляться з адміністративною частиною системи, у якій ведеться підрахунок зібраної інформації. Єдиною вимогою до аудиторів буде нерозголошення будь-якої інформації до завершення проекту. Вимога така вимушена, аби максимально ускладнити спроби фальсифікацій та щоб не було стороннього впливу на громадську думку.

Нагадаємо, що проект «100 кращих тернополян» – громадянська ініціатива, мета якої активізувати громаду та виокремити сто людей, які мають довіру. Це сооцінка тернополянами самих себе за критерієм – довіра.

                                                           

Детальніше ознайомитись з ідеєю, методикою та метою проекту можна переглянувши наш анімаційний ролик: 

Коментарі  

 
+4 #1 Gerakl 26.02.2015 12:48
Надал вирішив таким способом сформувати собі нову кучку кнопкодавів на наступну каденцію у міській раді)
Людей втягнули в нову політичну аферу злодія!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.