Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Декларації 15 депутатів Верховної Ради досі не оприлюднені на сайті парламенту. Про це свідчать дані моніторингу громадського руху «Чесно», пише «Українська правда».

З-поміж тих нардепів, які не наважилися оприлюднити свої декларації, опинився і тернопільський обранець від «Самопомочі» Тарас Пастух, який, за твердженням його команди, і досі час від часу перебуває на передовій АТО.

Спершу нас це зовсім не здивувало. Адже ми досі пам’ятаємо подібну ситуацію, яка була напередодні парламентських виборів 2012-го. Тоді Рух ЧЕСНО запропонував, щоб кандидатів у народні депутати визначали за такими критеріями доброчесності: прозорість задекларованих доходів і майна та їх відповідність способу життя.

Отож, відповідно до копії декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік сукупний дохід Тараса Пастуха становив 43 832 грн, з яких 38 430 грн — заробітна плата, сукупний дохід членів родини (дружина, 3 доньки, син) складав 33 430 грн. У власності пана Пастуха на той час було вказано дві земельні ділянки площею 700 кв.м та 819 кв.м, будинок площею 239 кв.м, а у членів родини — земельна ділянка площею 500 кв.м. У власності кандидата перебував автомобіль “Toyota Camry” 2011 року випуску. Тарас Пастух задекларував 500 грн. як розмір внесків до статутного капіталу підприємств. У його фінансових зобов’язаннях значилося погашення кредиту у розмірі 3 171 грн. та відсотків за кредитом у розмірі 2 789 грн., а також добровільне страхування на суму 16 560 грн. Коштів на банківських рахунках у кандидата, згідно з декларацією, не було.

Попри відносно незначні доходи (як для посади генерального директора ТОВ «Торговий дім «Опілля»), Тарас Пастух у 2011 р. витратив 7800 грн на придбання земельних ділянок, 25 816 грн на придбання житлового будинку та 332 000 грн на придбання автомобіля. Сукупно ці витрати значно перевищували річні доходи кандидата та його родини, що, за висновком Руху ЧЕСНО, свідчило про їх непрозорість. Тобто випливало, що задекларовані доходи Тараса Пастуха не відповідали його справжнім доходам.

Зважаючи на сказане, не варто було б дивуватися, що нардеп Пастух досі не оприлюднив своєї декларації. Але…

Як виявилося, декларація нардепа від «Самопомочі» оприлюднена. Вже давно вона «лежить» на офіційному сайті тієї ж «Самопомочі». Щоправда, йдеться про декларацію за 2013 рік, адже вибори до ВР у нас були в 2014-му.

Що ж стосується декларації за рік минулий, то, як зазначив у коментарі для «Міста» Тарас Пастух, «щоб подати декларацію, треба бути безпосередньо на місці, це по-перше. А по-друге, декларація подається до кінця березня. Зрештою, в чому тут сенсація? В тому, що я, як народний депутат, настріляв необлікованих сепаратистів і не подав їх у декларацію?»

Словом, якщо комусь неодмінно хочеться побачити декларацію про доходи тернопільського нардепа, варто таки дочекатися його повернення до столиці. Бо чомусь нам здається, що ті, хто зараз на війні, їм трохи не до декларацій, правда?

Тож давайте у цей непростий для всіх нас час не спекулювати на дешевих сенсаціях.

Місто

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.