Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Війна у кадрі чи на екрані ТБ – це однозначно кардинально різні площини. Побачивши все на власні очі, проживши бодай на мить атмосферу фронту – стаєш геть іншою людиною. Тоді народжуються різні почуття: в когось страх, а в когось, навпаки, бажання покинути все і втекти на війну. В цьому переконаний депутат міської  ради Віталій Цимбалюк.

«Коли взимку я проходив військовий вишкіл у Марусиному батальйоні, то зважував: а чи не покинути все і не втекти на фронт? В ті дні разом зі мною проходили повторний вишкіл ті, хто вже встиг повоювати. І я щохвилини гостро відчував: для них наше повсякденне мирне життя – це нікчемна мишача біготня.Я приїхав на той вишкіл, бо готувався „для себе” (щоби бути готовим), а вони... готувалися „туди”. І мені було соромно перед ними. Кажу це вперше, вголос і чесно....Чому я не поїхав тоді разом із ними? Це окрема розмова. Довга розмова біля вогнища майже до ранку. Напередодні Різдва. Колись розповім окремо»,- написав на своїй сторінці у Фейсбуку Цимбалюк.

За його словами,  кілька днів тому, коли київські волонтери Олег Браславський, Олексій Таткало, Сергій Масленніков і Вітя Мячин дізналися, що він збираюся доставити їм чергове авто, обладнане для „передка”,  запитали у Цимбалюка прямо:„Ти ж хотів на передову? – то давай! – є можливість!”

«Я дуже вже хотів поїхати...Так, знав, що як депутат, мушу бути на черговій сесії міської ради. Більше того, вже знав наперед, що там буде: статечні панове у краватках і без них знову „мусолитимуть” про те, чи я ще депутат, а чи вже таки не депутат. А юристи будуть пережовувати ухвалу суду про поновлення моїх повноважень, крутитимуть статтями і пунктами, як той циган сонцем… Але кому і навіщо потрібні ці спектаклі? – пересічним нормальним тернополянам?! Зрозумійте мене правильно: я й сам – професійний юрист, і надуті щоки містечкових інтриганів можуть справити враження хіба що на таких самих, як вони. А для пересічних тернополян вся ця підкилимна біганина не варта минулорічної жуйки, прилиплої до закаблука біля входу в універмаг...»,- каже політик.

На думку Цимбалюка, навряд чи інтригани усвідомлюють, що доля країни вирішується зараз не в сесійній залі ТМР, а між Маріуполем і Артемівськом. Навряд чи вони здатні зрозуміти цю просту істину саме так, як її розуміють вчорашні трактористи, а нині – артилеристи та кулеметники...

«Прошу зрозуміти мене правильно: мені запропонували поїздку „туди” – і все інше відійшло на другий план...Звичайно, було нервів. Бо вперше побачив ТАКЕ на власні очі. Особливо коли їхали трасою «Артемівськ – Дебальцево», де не так давно підірвалися на фугасі волонтери-львів’яни. Але перша зустріч із нашими вояками-тернополянами була неймовірною!», - не приховуючи емоцій, наголосив Цимбалюк.

Депутат не розповів, де саме і кого саме ми відвідав. Хоч і запевняє: жодної підписки не давав, але твердо й жорстко пообіцяв не називати деталей (села, підрозділи тощо). Командири повірили йому – як депутатові – „на слово”.

«До речі, отепер я вже точно – на все життя! – знатиму справжню ціну обіцянці „на слово”.Як нас зустріли земляки, описати не зможу, бо слів таких не знаю... І не тому, що ми понавозили їм цілу купу всякої потрібної всячини. Вони у своїх холоднючих окопах і криївках давно вже „перетерли”-переговорили одне з одним про все, що наболіло; а тут – така нагода поспілкуватися зі „свіжими” людьми „з дому”! Розпитували про все: за Тернопіль, за курс долара і за ціни в магазинах. ...Дуже ображені на владу. Чому? – розповім на найближчому телевізійному ефірі (чи в Youtube).»,- пише депутат.

Хлопці, що воюють за наш спокій, розповіли політику свою, просту і щиру солдатську правду про відхід із Дебальцевого. Про те, про що змовчали нам центральні телеканали…

«...Один боєць веде щоденник: записує все, що бачить довкола, відколи приїхав на передову. Він просто показав мені свої записи після останнього мінського «перемир’я», коли бачив вихід українських військових із Дебальцевого… І тоді я зрозумів, що наші генерали тих втрат ніколи не зрозуміють. Я не знаю, чи простять тим генералам солдатські матері, дружини і діти-сироти…

А за привезене хлопці дуже дякували, бо їм і справді багато чого не вистачає. Кажуть: „Допомога волонтерів дуже підтримує”. І вони готові стояти там до кінця. Бо – патріоти…»,- продовжує розповідь депутат.

Цимбалюк каже, що упіймав себе на думці, що може говорити до ранку про те, як живуть місцеві люди в умовах війни. Про те, як попри «перемир’я», постійно рвуться міни і свистять кулі снайперів та пролітають траси крупнокаліберних кулеметів. Про те, як у бліндажах зігрівають наших вояків волонтерські буржуйки. Про те, із яким захопленням читали хлопці «Повстанську абетку» Олега Вітвіцького, яку він взяв із собою…

«Ага, і ще про одне! Якщо хтось чекає від мене історійку, як я героїчно „стріляв у москалів” – такої історії не буде. Я не Порєчєнков, тож дешевих „понтів” не чекайте. Не хочу нікого „грузити” довжелезним розмовами – скажу лиш одне: хлопці-тернополяни, поверніться додому живими!», - підсумував Цимбалюк на своїй сторінці.

     віталій цимбалюк, ато, передова, артемівськ, фото, тернопільський тиждень     

віталій цимбалюк, ато, передова, артемівськ, фото, тернопільський тиждень

віталій цимбалюк, ато, передова, артемівськ, фото, тернопільський тиждень

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.