Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Дорога редакціє! Звертаються до вас жителі м.Почаїв, які на даний час хотіли б, в силу зрозумілих причин, зберегти свою анонімність. Просимо не оприлюднювати наших імен, оскільки цим самим ми б могли наразити свої родини на небезпеку. 

Як відомо, наше містечко є всесвітньовідомим паломницьким центром Російської Православної Церкви – на увесь світ розійшлася слава про нашу землю та наші святині: Свято-Успенську лавру, Чудотворну ікону Божої Матері та мощі великого угодника Господнього - отця ігумена Іова. Але ще далі слави про наші святині, по всьому світі лунає слава про наш монастир через його величезне українофобство. Тільки нещодавно в лавках монастиря з’явилися кілька книжок українською мовою, та й то якісь цього перекладу та антиукраїнський зміст викликає відчай. 99% книг там все одно російського виробництва, чимало з яких мають політичну тематику - проти України. 

Постійні сепаратистські настрої ченців, яким бридка наша мова та звичаї, але не бридкі наші гроші та праця на лаврському господарстві, все частіше ставлять перед нами питання: доки це все буде тривати? Скільки можна буде терпіти на українській землі цих яничар, які палають ненавистю до нашої рідної України! Багаточисленні виступи в пресі монаха Бенедикта (Якубовського) та інших наших місцевих «подвижників» із відверто антиукраїнськими, шовіністичними та антихристиянськими закликами, давно вимагають не лише відкриття кримінальної справи, але й лікування. Все це ви й без нас добре знаєте! Але написати цього листа змусила нас багато важливіша справа. 

Як стало відомо серед жителів Почаєва, вже в найближчі місяці, після узгодження з нашим митрополитом РПЦ Володимиром Морозом і главою УПЦ МП Онуфрієм, відбудеться хресний хід через Україну, Росію та Білорусь з нашою великою українською святинею – Чудотворною іконою Почаївської Матінки Божої! Ми вважаємо, що цього допустити не можна ніяк, але не тому, що ми проти миру між Росією, Україно та Білорусією. Справа в тому, що після того, як оригінал нашої ікони покине кордони України, існує дуже велика ймовірність, що до нас вона більше не повернеться. Швидше за все, її хитро обміняють на якісну копію, яку відрізнити від оригіналу буде неможливо!!! 

Ми не знаємо до кого звертатися, оскільки багатьом людям така думка може здатися нісенітницями, а тому вирішили максимально оприлюднити в ЗМІ нашу позицію та отриману нами з надійних джерел інформацію. Ми просимо всіх, від кого це може залежати, не допустити того, щоб наша велика святиня – Чудотворна ікона покинула Почаїв і Україну! Безбожним перевертням у рясах вірити не можна! Ті люди, які благословляють війну, руки яких вже по ліктях української крові, не варті жодної довіри! 

Ми не вимагаємо поки нічого надзвичайного. Ми просто хочемо зберегти свої святині від наруги. Ми вже дуже добре пам’ятаємо історію – так «Честноховська» ікона колись була українською, як те, що Вишгородська не була Володимирівською. Все сталося лише тому, що маємо добрих сусідів, але самі є надзвичайно наївними. Сьогодні історія знову може повторитися. Не допустімо цього – не даймо себе обікрасти!

Будемо молитися Богу за те, щоб швидше закінчилася братовбивча війна, щоб швидше запанував мир та злагода на нашій землі, а Україна, нарешті, отримала свою Єдину Помісну Православну Церкву – у якій навчатимуть не лукавства та брехні, а правди та любові до України. 

Нам здається, що така Церква вже існує – і це Київський Патріархат. Ми багато років відвідували богослужіння в лаврі, але тепер цього не допускає наше християнське сумління. Допоможіть нам не допустити такої фатальної крадіжки – наша свята ікона це не власність монахів невідомого роду та племені. Це наша Українська святиня, якій місце лише тут! Слава Ісусу Христу! Слава Україні! 

Ми зібрали поки 23 підписи, а буде ще! 

Жителі м.Почаїв, Тернопільська область

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.