Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Рідна сестра секретаря міської ради Ігоря Турського, викладач економіки в технічному університеті Наталя Бажанова наприкінці минулого року отримала в оренду на десять років земельну ділянку у самісінькому центрі Тернополя по вулиці Шептицького.

Цьому передували ряд досить спірних рішень як міської ради, так і дозвільних інстанцій.

Оперативність, з якою приймалися рішення та видавалися дозволи, не може не дивувати. Зрозуміло, що тут присутні шкурні інтереси самого пана Турського, який напевно втручався у хід підготовки супровідних пакетів документів.

«Зелена» велодоріжка у чиновницькі кабінети імені Турського

Якщо конкретно, то 28 жовтня минулого року, сесія Тернопільської міської ради прийняла рішення №6/52/161 про надання дозволу Бажановій Наталії Володимирівні на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0220 га в оренду терміном на десять років для обслуговування та реконструкції з добудовою та надбудовою будівлі кіоску за адресою вул. Шептицького, 18а.

Хто не знає – це всім відомий кіоск на куті Шептицького та Медової з ремонту велосипедів. За осінь минулого року його попередній власник Геннадій Кукуруза дивним чином встиг всього за кілька тижнів з бляшаної конструкції перетворити його у будівлю. Після отримання основних документів, які засвідчують право власності, він продав вже будівлю-кіоск Наталі Бажановій.

Історія кіоску-веломайстерні на Шептицького розпочалася ще у 2005 році. Тоді міська рада надала підприємцю Оксані Кукурузі земельну ділянку площею 18,30 кв. м за адресою вул. Митрополита Шептицького в оренду терміном на три роки для обслуговування кіоску по ремонту велосипедів. Самим ремонтом займався її чоловік Геннадій.

Та пані Оксана певно не бачила цілі свого життя у доведенні до ідеалу велосипедів тернополян. Вона, забравши сина без відома свого чоловіка, у 2009 році чкурнула в Італію. Про це тоді писали навіть всеукраїнські видання. У цьому ж році Геннадію Кукурузі довелося переоформляти оренду землі на своє ім’я.

У квітні 2011 році вже нова каденція міської ради під керівництвом Сергія Надала приймає два рішення: спочатку продовження терміну оренди землі під велоремонтом ще на два роки, а потім, у вересні 2013-го – про поновлення договору оренди на такий же термін. Зауважимо, що площа ділянки залишається незмінною – 18,3 кв. м.

У наступному 2014-ому році у справі велокіоску і з’являється загадкова Наталя Бажанова, яка всього за кілька місяців виявиться щасливою власницею землі у центрі Тернополя.

Минулого року у Тернопільській міській раді паралельно розвивалися два, ніби різних, напрямки щодо землі на Шептицького. Один з них – проект землеустрою ділянки площею 220 кв. м. для Наталі Бажанової, а другий – присвоєння адресного номеру велокіоску Геннадія Кукурузи.

Спочатку, 17 березня, депутати міськради надають дозвіл Бажановій на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0220га в оренду терміном на п’ять років для реконструкції з добудовою і надбудовою існуючого торгового кіоску під торгово-офісні приміщення за адресою вул. Митрополита Шептицького. А вже на наступній сесії, 25 квітня, народні обранці передумують і вносять зміни у формулювання свого ж рішення: замість слів «для обслуговування торгового кіоску» читати «для реконструкції з добудовою і надбудовою існуючого торгового кіоску під торгово-офісні приміщення».

Тут варто звернути увагу, що немає жодної згадки про будь-яку адресну нумерацію.

Геннадій Кукуруза 29 вересня подав декларацію у відділення Держархбудконтролю про закінчення невідомих будівельних робіт на Шептицького. На диво цей документ реєструють. Вже через чотири дні, 3 жовтня, в управлінні архітерткури міськради велокіоску присвоюють адрес – вул. Шептицького, 18А. 6 жовтня пан Кукуруза реєструє право власності на тепер вже будівлю.

Всього через три дні дві згаданих раніше ніби різні справи почали об’єднуватися в одну. 9 жовтня Геннадій Кукуруза продає свою нову власність, так і не встигнувши натішитися нею. Зрозуміло, що щасливим новим власником велокіоску стає рідна сестра заступника міського голови Ігоря Турського Наталя Бажанова.

Бляшанка з надбудовою від пані економіста

Після чого депутати приймають рішення вже по об’єднаній справі. 28 жовтня надають дозвіл Наталії Бажановій на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0220га в оренду терміном на десять років для обслуговування та реконструкції з добудовою та надбудовою будівлі кіоску.

У справі сестри заступника міського голови залишилося розставити кілька акцентів. Наталя Бажанова дійсно є прямою і найближчою родичко Ігоря Турського. На сьогодні вона працює на посаді асистента кафедри економіки та фінансів ТНТУ. Про це свідчить її біографічна довідка на сайті ВУЗу. Зокрема, там вказано, що пані Наталя у 2012 році успішно захистила кандидатську дисертацію на тему: «Управління корпоративною власністю машинобудівних підприємств в умовах трансформаційної економіки». Але наукову роботу захищала ще Наталя Турська, а Бажановою вона стала пізніше, після одруження з актором і режисером нашого драмтеатру. Про це свідчать посилання на різних спеціалізованих сайтах.

До самого пана Ігоря Турського також є кілька зауважень. Він є секретарем Тернопільської міської ради. Відповідно до регламенту місьради, секретар несе персональну відповідальність за підготовку і винесення на сесію проектів рішень. Враховуючи те, що земельна ділянка, відносно якої було надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою рідній сестрі секретаря Наталії Бажановій із збільшенням площі земельної ділянки, є доказом вчинення Ігорем Турським посадового злочину, який містить ознаки корупційного кримінально карного правопорушення.

Крім того, цей об’єкт розташований в межах «червоних ліній».

Наступним порушенням закону може бути і збільшення більше як у десять разів площі під велокіоском. Геннадій Кукуруза мав у користуванні лише 18,3 кв. м., а сестрі Турського дивним чином вже надали 220 кв. м. Тут міська рада свідомо порушила ст. 79.1 Земельного кодексу та Закон України «Про Державний земельний кадастр», надавши дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею в 12 разів більшою, аніж була у попереднього користувача Кукурузи. Право на оренду земельної ділянки може перейти до іншого користувача лише при переході права власності (за умови наявності капітальної споруди, а не бляшаного кіоску) і виключно в межах існуючої земельної ділянки попереднього землекористувача. А це означає, що право оренди земельної ділянки площею 203,7м.кв. (різниця між площею земельної ділянки попереднього землекористувача Кукурузи 18.3м.кв. та новою 220м.кв., зазначеною у сесійному рішенні) Бажанова–Турська могла набути лише на аукціоні. Отже, бачимо факт шахрайства із земельними ресурсами зі сторони посадових осіб міської ради (ст.190, 364, 366 ККУ).

І насамкінець. Виникає риторичне запитання до пані кандидата економічних наук Наталі Бажанової: яким чином вона планує на «бляшанці» під назвою «велокіоск» зробити надбудову?

Тернополяни

                      

 

Коментарі  

 
-2 #10 Таїсія 30.03.2015 21:58
Ой,який злочин-2сотих землі в аренду і бляшанка!Та Турські вже давно їздили на МЕРСЕДЕСІ,а до чого тут мама?Це самодостатня інадто порядна жінка,а син вартий матері,так що тут все в порядку.
Цитувати
 
 
-2 #9 Таїсія 30.03.2015 21:19
Турський і сам порядний і сімя в ноьго порядна.Машини в них водилися вже з давна.А що взяли в аренду дві сотих землі,такупили бляшанку це не є злочин .За землю 2сотих в аренді буде платити, ну а якщо щось збудує,то ще людям дасть робочі місця .Для чого людину обгаджувати ,не знаючи про неї гічого.
Цитувати
 
 
+5 #8 Сергійг 24.03.2015 09:05
До Miscevuj. А що у цій статті неправдивого? І якої інформації Вам бракує? Зайдіть на першоджерело там в дописах є і копії документів і поснення для тих кому щось незрозуміло. Якщо слідувати Вашим міркуванням, то будь яке журналістське розслідування це замовна стаття. Зрештою, якщо не викривати такі оборудки то ми ніколи не подолаємо корупцію. Якщо Ви пересічний громадянин спробуйте оформити право власності на тимчасову споруду.
Цитувати
 
 
-3 #7 Miscevuj 23.03.2015 15:07
Цілком підтримую думку про те. що стаття замовна. І правдивої інформації в ній зовсім не багато. Більше домислів. А родина Турських була не з самих бідних і до того, як І.В.Турський секретарем ради став. Видно, що до виборів залишилося не так багато часу, от і "чесні" конкуренти розпочили активно працювати над тим, аби дискредитувати одного із кращих працівників ТМР.
Цитувати
 
 
+5 #6 Сергійг 22.03.2015 13:57
До "kors". Про яке замовлення мова? Якщо Вам не стало часу чи бажання перевырити викладены у статты факти, то це Ваша проблема. На сайті ТМР є рішення сесій. Пройдіться і почитайте. Є визначення що таке нерухомість_ ознайомтесь, з рештою є відкритий доступ до реєстру нерухомості. Ну а на рахунок слідства - дякую за пораду. Обов"язково звернусь із заявою до правоохоронних органів, хоча навіть ця стаття є підставою для порушення кримінальної справи. Щодо підлості, то як бачимо це прерогатива тих кого Ви захищаєте. Бо саме вони використовуючи своє становище грубо порушують закон задля власної наживи.
Цитувати
 
 
-5 #5 kors 22.03.2015 11:06
Сергій. Ви блазень-інкогніто. Може ви відкриєте своє лице і скажите чиє замовлення виконуєте. Якби там було порушення, то ви і ваші замовники трубили б про результати слідства. А так лише ссикливі підлі пуки під всякими псевдо.
Цитувати
 
 
+7 #4 Сергійг 21.03.2015 22:39
Для Романа Петровича. Вам засліпило? Читайте уважніше статтю. Нерухомість це майно яке неможливо відокремлити від земельної ділянки. А кіоск який стоїть на кірпічах не є нерухомим майном. Чи може кандидату наук це невідомо? На цю бляшанку оформляли право власності спеціально під Турського, щоб той потім вхопив ласий шмат землі. Зрештою, що Вам доводити. І так зрозуміла ваша задача. Відпрацьовуйте і надалі брудні надалівські і турського гроші.
Цитувати
 
 
-9 #3 Роман Петрович 21.03.2015 13:34
То сестра чиновника не має права купити якусь нерухомість чи як? Що за дебілізм пропагють журанілсти?
Цитувати
 
 
0 #2 антигімно 21.03.2015 09:23
Гамномети. Чому ніхто не підписується під коментами чи статею??? Розумію, що даний ресурс зробив передрук і піднімає собі рейтинг. Брудна заказуха.
Цитувати
 
 
+11 #1 Lyonya 20.03.2015 16:09
В Турського і мамочка не збідних, вже, виявляється. Ігорко допоки секретар за всю родину подбав.
Ось за рік часу в них з'явилися 2 розкішних та наддорогих авто BMW-Х5 (ВО 3030 АХ) та MERCEDES-BENZ E200 (ВО 3355 ВВ) зареєстрованих на Турську Ірину Михайлівну!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.