Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про відомого тернопільського політика Степана Барну як про можливого голову облжержадміністрації почали ширитися чутки з моменту перемоги Петра Порошенка на виборах Президента України. Степан Степанович керував обласним виборчим штабом теперішнього глави держави як на президентських, так і на парламентських виборах, де участь брала пропрезидентська партія.

Чутки про призначення головою ОДА саме Степана Барни посилились після того, як "Блок Петра Порошенка" отримав неочікувано мало голосів виборців у багатомандатному виборчому окрузі і пан Барна не зумів за першим разом потрапити у Парламент. Нардепом він став, коли партійний список посунувся за рахунок тих, хто пішов працювати у виконавчу владу.

Зараз чутки про призначення Степана Степановича головою Тернопільської ОДА знову на слуху. Підігріває їх одна з фотографій, де видно, що пан Барна бере участь у засіданні Кабінету Міністрів, під час якого ніби-то мало відбутись його погодження на призначення.

Натомість наші колеги з посиланням на сайт "Українські новини" повідомляють, що на брифінгу міністра Кабінету міністрів Ганна Онищенко було озвученого погодження для Валентина Резніченка та Валерія Куліча на посади голів ОДА Дніпропетровської та Чернігівської областей відповідно
. Про Тернопільщину - ні слова. До речі інформації про схвалення кандидатур майбутніх губернаторів немає на оіційному сайті Кабміну.

Таким чином, чутки про призначення голови ТОДА і, зокрема, самого Степана Барни можуть бути непідтвердженими.

З іншого боку наші джерела в правоохоронних органах а також окремі начальники управлінь ОДА повідомляють про запланований приїзд високопоставлених осіб держави вже в цю пятницю. Мовляв, імовірно, це буде Президент України Петро Порошенко, який в ході робочої поїздки має зустрітися зі студентами та оглянути один з лікувальних закладів. Звісно, що в програмі перебування розглядаються і урочистості з нагоди представлення нового голови ОДА.

Але чи буде це Степан Барна?

За нашою інформацією, претендентів на крісло губернатора є декілька. Головні завдання, які ставляться перед ними, передбачають консолідацію політико-громадського активу, покращення стану справ в області, а головне - конвертувати результати своєї роботи на найближчих місцевих виборах в результат для партії Порошенка "Солідарність".

Цим і зумовлена така тяганина з призначенням керівника області, адже не всі претенденти, які би хотіли посісти цю посаду, на думку впливових людей в Адміністрації Президента, відповідають таким якостям, щоб швидко і безболісно виконати всі завдання вкупі. Особливо це стосується осіб з політичного середовища, які можуть не справитися з обєднанням представників всіх партій над проблемами області. Прикладом слугує хоч би той самий свободівець Олег Сиротюк, який навіть не зумів скористатися тим, що його однопартійці очолюють обласну раду і мають майже більшість депутатів в ній.

Тому стати головою ОДА мають шанси і бізнесмени.

За нашою інформацією, розглядається також кандидатури Ігоря Гуди та Ігоря Вонса (саме він, за нашою інформацією, продав свою частку в телеканалі ІНТБ діючому меру Тернополя Сергію Надалу). Останнього повязують з нардепом Романом Заставним, який нещодавно очолив міжфракційне обєднання народних депутатів "Тернопільщина". Любіювання інтересів області народними депутатами може бути значною допомогою для голови ОДА, особливо, якщо він член команди голови обєднання.

Натомість інтереси Ігоря Гуди може представляти той самий Степан Барна, який свій партійний офіс розмістив в приміщенні, яке належить Гуді. До слова, політичний потенціал пана Барни є значно ширшим за посаду голови ОДА. І тому тернополяни, які знають його особистісні якості, більше зрозуміють, якщо Степан Степанович і надалі залишиться Народним депутатом та лобіюватиме інтереси нашої області на загальнодержавному та міжнародному рівні.

«Тернопільський тиждень»

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.