Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Минулої доби дві літні тернополянки потрапили у тенета шахраїв. Обоє проживають в одному й тому ж будинку. 81-річна пенсіонерка віддала зловмисникам 10 тисяч гривень, інша 62-річна жінка – 4 тисячі.

«Схеми, за якими ошукали жінок, схожі, — розповідають у прес-службі обласного управління міліції. — До обох подзвонили на стаціонарний телефон близько 16 години. Як розповіла правоохоронцям 81-річна пенсіонерка, їй здалося, що до неї телефонує племінник. Жінка перепитала чи це він, назвавши його ім’я. Співрозмовник щось продовжував говорити – що саме, бабуся через проблеми зі слухом не зовсім розчула. Та зрозуміла одне – нібито родичу потрібні терміново гроші. Старенька погодилася допомогти. Віддала незнайомцю, котрий прийшов до неї додому, усі свою заощадження – 10 тисяч гривень.

Натомість у 62-річної тернополянки шахраї виманили 4 тисячі гривень.  За словами жінки, до неї зателефонував чоловік, голос якого був дуже схожий на її знайомого. Він почав говорити, що став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди і йому загрожує в’язниця. Відтак попросив гроші, а жінка не відмовила. Співрозмовник зазначив, що перебуває зараз у міліції і за грошима до неї додому прийде його товариш. Тернополянка передала 4 тисячі гривень незнайомцю.

Те, що їх ошукали, жінки зрозуміли лише після того, як зв’язалися  з тими, кому нібито потрібна була їх допомога. Про факти шахрайств повідомили правоохоронців. Міліціонери розшукують зловмисників і припускають, що до вчинення обох злочинів може бути причетна одна і та ж особа».

Правоохоронці  застерігають від подібних випадків телефонних шахрайств. Як правило, зловмисники телефонують навмання. Обов’язково розкажіть своїм близьким, батькам, бабусям, дідусям, які самотньо проживають, про такий вид шахрайства. Застережіть їх, щоб не довіряли телефонним незнайомцям.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.