Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Степан Барна, давши згоду очолити адміністрацію Тернопільської області, отримав не лише особисту довіру Президента, але і низку стратегічних проблем, з якими доведеться стикнутися на посаді. Про них – наші роздуми та прогнози.

Кадри

Степан Барна команди не має. Перескакуючи з партії в партію, він обзавівся декількома друзями, яких явно не вистачить, щоб заповнити всі ключові посади, необхідні для успішної роботи головою ОДА. А за частиною з людей, яких для Барни призначив І.Крисак, тягнеться негативний політичний шлейф. Наприклад, колишній регіонал І.Бабійчук не лише компрометує команду голови ОДА, але вже і встиг спровокувати скандал з можливим призначенням своєї дружини директором Скалатського ПТУ, всупереч позиції педагогічного колективу. Допомагав йому новопризначений начальник обласного управління освіти Л.Крупа, у віданні якого і перебуває це питання. Зрозуміло, що більшість державних службовців залишаться на посадах, лише поміняють вектор своєї роботи. А з призначеннями начальників управлінь та відділів Барна може повторити помилки кожної партії влади – не маючи достатньо власних кадрів, заповнювати вакансії ситуативними партнерами, які аж ніяк не працюватимуть у команді, особливо перед місцевими виборами.

Гроші

Тернопільщина продовжує бути однією з найбідніших областей України. Велика питома вага дотацій в обласному бюджету робить місцеву владу залежною від позиції офіційного Києва. Для С.Барни особисте знайомство з Президентом повинно відкрити двері для збільшення фінансування області. При допомозі свого політичного куратора і нардепа від «Народного фронту» Р.Заставного, Степан Степанович зможе налагодити контакт і з Прем’єр-Міністром. Це запорука того, що область не матиме фінансових проблем, але чи достатніми будуть ці кошти, щоб розвиватися. Розраховувати треба і на власні ресурси та інвестиції. Не секрет, що частина надходжень до бюджету як області, так і сіл перебуває в тіні за рахунок «кришування» певних напрямків. Кар’єри, ліси, ставки, земля – не раз були в центрі корупційних сандалів. Працювати є над чим, от тільки чи вистачить політичної волі Степану Барні піти проти сформованих роками «договірних» взаємовідносин. Чи він лише заставить «ділитися» по-новому?

Вибори

Місцеві вибори мають стати індикатором роботи С.Барни на посаді голови Тернопільської обласної державної адміністрації. Вся його робота повинна дати результат у вигляді симпатії електорату до партії П.Порошенка «Солідарність», яку, власне, С.Барна і представляє. Але конкурентів також вистачатиме. За мандат довіри на наступні 5 років змагатиметься і «Народний фронт», представники якого, імовірно, стануть частиною команди голови ОДА, і «УДАР», які задекларували окремий від Блоку Петра Порошенка похід на місцеві вибори, і «Свобода» та «Батьківщина», для яких ці вибори будуть рятівною соломинкою, щоб залишитися у великій політиці, і «Самопоміч», представники якої, перебуваючи в Парламенті у владній коаліції, не пропускають можливості покритикувати Президента чи Прем’єра. На С.Барну конкуренти щедро посилатимуть шквал критики, протиставити якій Степан Степанович зможе тільки одне – реальні результати роботи.

Свобода

Партія, яка за останні 5 років пережила і зліт і падіння, зараз перебуває в політичній агонії. Їй ми приділили особливу увагу тільки через те, що побратими Тягнибока досі мають найбільшу фракцію в обласній раді та всю повноту влади в обласному центрі. Хоча похвалитися впливовістю вже не можуть. Від того, як голова ОДА налагодить співпрацю зі свободівцями, залежатиме і просування його ініціатив в обласній раді і політичний піар самої «Свободи». Це стосується і звільнення свободівців з посад в ОДА, на які вони потрапили ще при О.Сиротюку, однак так і не змогли зарекомендувати себе фахівцями. Щодо Тернополя, то сенс ставити міського голову Сергія Надала у відому позу з’явиться в С.Барни тільки тоді, коли пропрезидентська партія визначиться зі своїм кандидатом на посаду мера. Якщо, звісно, Сергій Віталійович не протопче доріжку до голови Верховної ради В.Гройсмана (вони знаються з часів роботи Гройсмана мером Вінниці) та сам не стане частиною команди Президента.

«Тернопільський тиждень»

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.