Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В Тернополі з початком весняного потепління почався справжній будівельний бум. Щоправда, за старими схемами і все тими ж забудовниками. Незважаючи на протести гаромади і, навіть, на протести прокуратури, пише Погляд

Як це сталося у випадку зі скандальною забудовою на пр. Злуки 3-а, площею 2,9305 га. На вказаній території знаходиться футбольне поле, бігова доріжка, п’ять асфальтованих майданчиків. Прокурор міста Тернополя звернувся до суду з позовом про визнання незаконним та скасування вищезазначеного рішення Тернопільської міської ради, а також розірвання укладеного договору. Рішенням від 3 березня 2006 року земельна ділянка надана приватному “Інституту економіки і підприємництва”. У 2008 році даний ВНЗ закрили, оскільки заяви до інституту подала мала кількість абітурієнтів, що за словами тодішнього ректора , могло призвести до банкрутства. Однак юридична особа “Інститут економіки і підприємництва” досі працює й виступає орендарем вищезазначеної ділянки і замовником будівельних робіт. Колишній ректор Інституту Ольга Білоус до 2010 року була депутатом Тернопільської міської ради. У 2009 році до складу засновників Інституту ввійшов Михайло Матла з родиною. На сьогодні Матлам належить 43% підприємства, близько 29% мають Наталія і Олег Куземчаки. Частка Білоусів скоротилася до 28% і зареєстрована на Олега Білоуса, чоловіка Ольги Білоус. Ольга та Олег Білоуси є батьками Ігоря Білоуса, скандального голови Державної фіскальної служби, що утворена у травні минулого року шляхом реорганізації Міністерства доходів і зборів. Ось так діячі просвіти і педагогіки, з доволі сумнівними здобутками на освітній ниві, добули земельну ділянку і, всупереч волі громади та ігноруючи законодавство, починають забудовувати територію дорогими квадратними метрами житла.

Вже декілька днів в зоні майбутньої забудови неспокійно, там продовжується протистояння. Позавчора на місці події були заступник голови ОДА Іван Крисак, депутат міської ради Петро Ландяк та чимало небайдужих тернополян. Але порозумітись з забудовником так і не вдалось, розповідає Наталія Карпишин. Більше того: забудовник Матла дозволяє собі розпускати руки до активістів, котрі намагаються протидіяти будові. Так він підійшов до голови ГО “Майдан Тернопіль” Богдана Брича та вдарив його по обличчю, потім розбив телефон. Саме ця громадська організація активно захищає стадіон від будівництва. Правоохоронці пообіцяли, як завжди, розібратись у ситуації.

І, поки десь там коліщатка правозахисту рухаються,уже в іншому місці виникає нова загроза забудови. І знову з повним ігноруванням думки громади і за тією ж накатаною схемою: знищили дерева – побудували. Мешканці мікрорайону Дружба б’ють на сполох: за їх інформацією вже у найближчі дні може розпочатися забудова скверу по вулиці Миру. На цій території є більше пів сотні дерев, серед них і декоративні «голубі» ялинки, кущі тощо. Під забудову може потрапити частина скверу по вулиці Миру, яка прилягає до парковки на так-званому «п’ятачку». Вчора на цю стоянку завезли багато дерев’яних щитів, якими будуть огороджувати територію. Одна із активісток розповіла, що вже встигла поспілкуватися з цими працівниками. Вони розповіли, що встановлення паркану буде здійснюватися або сьогодні, або у найближчі дні. Там планують збудувати багатоповерхівку та гаражі зі станцією техобслуговування. До забудови дотичний один із депутатів Тернопільської ради від ВО «Свобода» Михайло Гладкий. І що вже геть цинічно з боку влади міста – то це те, що на благоустрій даного скверу зовсім недавно з міського бюджету було витрачено сотні тисяч гривень. Проте, облагородили не весь сквер, а лише ту його частину, котра межує з майбутньою ділянкою забудови і так і лишиться імітацією скверу.

Загалом, то практично всі земельні афери в Тернополі влада почала інтенсифікувати. Чи то перспектива відкриття ринку землі лякає чиновників, чи низька ймовірність виграти майбутні вибори. А, може, перспектива децентралізації? Але, як би там не було – думка громади владу не цікавить.

Коментарі  

 
0 #1 Степан Петрович 26.04.2015 23:19
Якщо той Матла не чує людей, то при чому тут Надал? Надал якраз на стороні людей і вимагає в Матли побудувати новий стадіон.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.