Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила ряд постанов про віднесення деяких населених пунктів до категорії міст обласного значення.

Зокрема, до категорії міст обласного значення віднесено міста Кременець та Бережани.

За відповідні проекти рішень проголосували понад 230 депутатів з 310 присутніх.

Нагадаємо, що 19 вересня 2013 року містечко на півдні Тернопільщині  Чортків вже отримало добро від Верховної Ради на статус міста обласного значення.

Отже, що такий статус в ідеалі мав би дати Бережанам, Кременцю і Чорткову.

По-перше, ці міста мало б самостійно та незалежно від району формувати свій бюджет, при цьому мало б відбутися збільшення бази власних доходів, тобто більше коштів в міському бюджеті. По-друге, мала б зникнути будь-яка адміністративна підпорядкованість районній владі. Тепер район і місто – однорівневі адміністративні величини. І керівництву районів слід задуматися про перенесення районних центрів або перейменування районів, адже ці міста мали б вийти з під районної юрисдикції. По-третє, райони будуть змушені поділитися з містами майном та управлінськими функціями. Це стосується загальноосвітніх, а також частини медичних закладів. Звичайно, на їх утримання зростуть делеговані центральною владою видатки бюджету.

По-четверте, у містах обласного підпорядкування мали б з’являтися представництва центральних органів виконавчої влади – МВС, МНС, юстиції, Держкомзему, управління архітектури та інших, а також суд, прокуратура та СБУ. І по-п’яте, у містах з’являться свої депутати в обласній раді. Чортків, Бережани і Кременець як і Тернопіль, нарівні з районами мають мати певну кількість одномандатних мажоритарних округів.

Чи стане краще жити простим мешканцям цих міст від цього нововведення наразі важко спрогнозувати. Однозначно тільки те, що зросте армія чиновників та силових структур та вартість працевлештування в них.

В Чорткові, по великому рахунку, за півтора роки нічого фактично не змінилося з вищенаведеного…

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.