Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Реєстр чиновників, що підлягають люстрації, створено Громадським люстраційним комітетом. Це зроблено для того, щоб суспільство домоглося люстрації всіх, хто втримався на посадах і не допустило повернення тих, кого вже звільнено. За законом, люстровані посадовці не мають право на державну службу впродовж 10 років.

До даного реєстру потрапили одразу 55 високопосадовців з Тернопільщини часів правління Януковича або розстрілів Євромайдану, пише портал Vsemisto.

До цього реєстру потрапляють посадовці, які мають бути люстровані згідно із законом «Про очищення влади». Нагадаємо, підставою для люстрації судді, правоохоронця чи чиновника є спроба приховати майно чи неможливість його пояснити; перебування на вищих посадах в часи економічних злочинів Віктора Януковича та розстрілів Євромайдану, а також робота/навчання в КДБ.

"Люстрацію в Україні можуть провести виключно громадяни за допомогою медіа та власної активності. Очищення влади не проведуть посадовці, оскільки вони самі причетні до клептократичної машини, від якої нам і потрібно очистити державу", – сказав голова комітету Єгор Соболєв.

За словами керівника інформаційного відділу комітету Олександри Дрік, до реєстру потрапили не тільки ті посадовці, які були звільнені відповідно до закону про очищення влади, але й ті, які звільнились за власним бажанням.

"Активісти Громадського люстраційного комітету в ручному режимі перевірили тисячі біографій посадовців і надіслали сотні запитів до державних органів. Для внесення особи до реєстру ми використовуємо виключно офіційну інформацію: офіційні біографії, накази про призначення та звільнення, відповіді на офіційні запити до державних органів. Наш реєстр також включає людей, які нині не обіймають державні посади, але до них застосовується заборона працювати на державний службі протягом 10 років", – зауважила вона.

Коментарі  

 
+1 #1 Gtnhj 18.05.2015 15:38
Хто такі люстраційний комітет? де їх знайти? чи підлягають вже люстрації сіьлські голови?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.