Нове на сайті:
Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Земельні ресурси залишаються найпривабливішим об’єктом для зловживань, махінацій, злочинних схем та одержання неправомірної вигоди.

«У поточному році органи прокуратури області активізували роботу щодо викриття кримінальних правопорушень у сфері земельних правовідносин, — наголошує виконувач обов’язків прокурора області Олег Галицький. — Серед найбільш характерних порушень, які виявляють прокурори в діяльності службових осіб органів влади, місцевого самоврядування та контролю є видача незаконних висновків про погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність та користування, порушення порядку видачі таких висновків, недотримання процедури зміни цільового призначення земель».

 Для прикладу, прокуратурою області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно керівника одного з відділів Держземагентства в області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Посадовець погодив кадастровий план технічної документації на земельну ділянку, у якому зазначив неправдиву інформацію про її цільове призначення. Внаслідок протиправних дій чиновника із земель державного лісового фонду вибула земельна ділянка загальною площею 2, 54 га вартістю 8 млн. 107 тис. грн., чим завдано державі тяжкі наслідки.

13 травня 2015 року завершено досудове розслідування та направлено до суду кримінальне провадження стосовно колишнього керівника ще одного з відділів Держземагентства в області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). Через службову недбалість посадовця з власності територіальної громади незаконно відчужено землю площею 2,26 га та вартістю понад 900 тис. грн., чим спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам.
На розгляді у суді перебуває ще одне кримінальне провадження стосовно керівника контролюючого органу, внаслідок протиправних дій якого з власності територіальної громади було незаконно відчужено землю площею 0,64 га та вартістю понад 250 тис. грн.
Загалом, упродовж поточного року органи прокуратури області здійснювали процесуальне керівництво у 18 кримінальних провадженнях за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 та ст.367 КК України, тобто за фактами зловживання владою або службовим становищем та службова недбалість у сфері земельних правовідносин. У цих кримінальних провадженнях виявлено протиправні дії службових осіб, пов’язані з незаконним відчуженням земельних ділянок загальною площею 9,17 га та вартістю майже 10 млн. грн.
«У поточному році судами винесено вироки у кримінальних провадженнях, розслідуваних прокуратурою області стосовно 3 службових осіб за фактами одержання неправомірної вигоди у сфері земельних правовідносин, — зазначають у прес-службі прокуратури Тернопільської області. — Окрім того, правоохоронними органами складено 19 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення на вказаному напрямі, за результатами розгляду яких судами притягнуто до відповідальності сільського голову та ряд депутатів місцевих рад за неповідомлення про конфлікт інтересів при голосуванні сесією цих рад за виділення земельних ділянок у власність та користування».

 

 

Коментарі  

 
0 #1 правда 23.05.2015 14:48
!!!!!!!Та доки то буде продовжуватись???! невинну людину обливають брудом! Нічого, на вас також прийде час і дуже швидко!за ті незаконні дії і незаконні рішення які ви безсоромні оприлюднюєте будете відповідати, і в першу чергу перед Богом!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.