Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Недвозначні вчинки керівництва УПЦ московського патріархату з «сидінням» під час вшановування героїв АТО та висловлювання московського патріарха Гундяєва про безбожність як державну ідеологію в Україні все частіше змушують задумуватись українців «А чи до тої церкви я ходжу?» і «Чого більше в УПЦ МП: антиукраїнської політики чи Слова Божого?». За оцінками експертів-релігієзнавців, це тільки початок процесу становлення помісної православної церкви в Україні, яку, попри намагання Московської державної влади і патріархії, зважаючи на свої попередні обіцянки, визнає Вселенський патріарх та надасть їй статус автокефалії.

Наші краяни також не залишились осторонь боротьби за духовну незалежність від московського агресора.

За нашою інформацією, у даний час лише в Тернопільській області стоїть питання щодо зміни конфесійної приналежності у 52 населених пунктах (найбільше – у Кременецькому та Шумському районах), де зареєстровані релігійні громади УПЦ московського патріархату. Таку позитивну тенденцію покращує і налагоджений на прикладі Бережанщини діалог між УПЦ-КП і УАПЦ, що стали на шлях об’єднання.

Ні для кого не секрет, що саме змушує мешканців Тернопільщини покидати УПЦ МП. Аналізуючи останні церковні новини, складається враження, що московські отці замість заповідей Божих проповідують принципи «руського міра», які все більше нагадують догми радикального ісламу з ідеєю створення свого роду «Православного Талібану» на кшталт «ісламської держави».

І це не лише заклики Почаївських монахів до «русских патриотов» і сепаратистська література в Почаївській лаврі. Ще більше людей обурює відмова священиків молитись за своїх же прихожан, які віддали власне життя за незалежність України, захищаючи нас з Вами і цих священиків у тому числі.

Не хотілося б узагальнювати таку українофобську позицію священиків, адже є серед них і патріоти своєї Батьківщини, як от наприклад о. Олег (Шліхта) з с. Круголець Шумського району, який відкрито висловив свою незгоду з церковною верхівкою з приводу військової агресії проти України. Очевидно, що така антиукраїнська ідеологія диктується з Москви, доказом чого стало звільнення митрополита Олександра (Драбинко), який, на відміну від інших, постійно демонстрував свою проукраїнську позицію та вболівав за незалежність від Москви.

На ряду з цими кричущими фактами русофілії, разом з провокаціями та заявами у російських пропагандистських ЗМІ про наступ «бандерівців» на «каноническое православие», виникає питання: УПЦ МП обрала курс «релігійного камікадзе», чи позбавилась будь-яких ознак інстинкту самозбереження?

Коментарі  

 
-5 #3 ганна 28.05.2015 11:19
зв1дки так1 паскуд1 беруться. як ця Льоля та ще один "чудак". Що ви знаете про церкву. ви хоч читали щось? Сп1льного з в1рою у ваших батюшок багато. котр1 закликають людей йти бити ворога та окупанта. не розум1ючи, що це ваш1 однодержавц1 та 1х д1ти. Брешуть на кожному кроц1. оце батюшки? Падлюки ви тод1 останн1. А за ц1 вс1 ваш1 обзивання та наклепи справд1 Господь Бог так вам поверне. що ви будете землю гризти за цей св1й гр1х 1 т1 наклепи котр1 ви щойно тут опубл1кували. Т1льки не думайте, що ва це мине.
Цитувати
 
 
+5 #2 Він 27.05.2015 19:03
Всім відомо, що жулік Гундяєв є правою рукою путлєра та його радником. Відповідно і кров в Україні потекла дякуючи його настановам. Отже доки ми будемо терпіти цю бидлоту. Нічого спільного з Вірою та заповідями Божими там немає.Так сказати- нічого святого. Коли у наших людей відкриються очі...? І гнати колами осиковими тих запроданців-"батюшок"...
Цитувати
 
 
+4 #1 Льоля 27.05.2015 16:42
Московська церква ніколи не була християнською.Спокон віків вона була придатком для гноблення віруючих,які вважали її Церквою Христовою.Як може бути бандитсьсько-окупаційна церква християнською, коли її патріарх благословить вбивць?Кирило "злетів з катушок", а його "братва в рясах" варює на місцях.От і докотились до такого результату, коли іще попів не луплять, але і не поважають.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.