Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Майже завершилась «реконструкція» зупинки громадського транспорту на території лікарні швидкої допомоги.

Нагадаємо,  31 січня 2014 року на сесії міської ради було виділено земельну ділянку площею 0,0128 га відділу технічного нагляду ТМР в оренду на 10 років «для будівництва та реконструкції існуючої зупинки громадського транспорту «Перша міська лікарня» з об’єктом торгово-побутового призначення за адресою вул. Пирогова» з можливістю передачі даної земельної ділянки в суборенду (ТТ писав про це в матеріалі «Віталій Цимбалюк: «Чому лікарня задурно роздає свою землю?»)

29 травня 2014 року відділ технічного нагляду укладає договір із громадянином Павликом В. І., за яким передає йому в суборенду цю ж ділянку площею 0,0128 га (куди входять і вилучені у лікарні 0,0105 га землі).

Однак головний лікар лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський запевняє, нова зупинка громадського транспорту та магазини поруч – принесуть лише користь лікарні.

«Рішення сесії Тернопільської міської ради зобов’язало нас передати 100 метрів квадратних землі відділу технічного нагляду ТМР для впорядкування зупинки громадського транспорту. Відповідно відділ технічного нагляду уклав угоду з підприємцем на будівництво торгівельного павільйону. Підприємцем виступає Василь Павлик. Відтак згідно інвестиційної угоди він зобов’язується впорядкувати прилеглу територію на суму 100 тис грн. Тобто підприємець впорядковує територію навколо зупинки громадського транспорту: поставить урни, лавки, обладнає відеоспостереження, встановить освітлення навколо території. Тобто окультурить ділянку прилеглої до лікарні території.  Більшу частини оновлень вже здійснено», - розповідає Ярослав Чайківський

Головний лікар просить порівняти територію до реконструкції і зараз. Каже що зміни на краще – очевидні.

«Раніше на цій території був «гадюшник», який ми не могли ліквідувати. Адже це центральна частина міста де завжди є великий потік людей. Там завжди була тиснява через полікарбонатний навіс, який стояв на самому тротуарі. Відповідно людям доводилось обходити цю територію по дорозі. Відповідно під час реконструкції будку знесли, вирубали хащі: дві алечі-дички, засохлу  яблуня та куші, вивезли купу сміттю. Тернополян нажаль часто кидали сміття за паркан лікарні. Відповідно я не бачу у реконструкції жодного негативу. Більше того для городян це ще й нові робочі місця».

Також думку головного лікаря підтримують і родичі хворих.

«Не знаю точно що тут будуть продавати, але якщо продукти – то це дуже зручно. Так як я йду провідувати брата у лікарню, було б добре вийти з маршрутки і відразу тут купити воду, фрукти тощо», - розповідає пан Павло.

Одна є й такі тернополяни, яких обурює забудова на території лікарні.

«Це вже переходить всі межі. Коли починають забудовувати торговими точками лікарню то починаєш чекати коли таке свавілля почнеться на території шкіл чи дитячих садочків. В кінці-кінців є якій норми і закони, які повинні таке забороняти», - зазначає пані Олена.

Все б нічого, якби така «реконструкція» принесла вигоду і міському бюджету. Адже місто від нового павільйону не отримує нічого. А все через добре продуману схему: Спершу міськрада безоплатно передає комунальній установі зупинки. Комунальники передають їх у безоплатну суборенду підприємцям чи залучають інвесторів. А ті на зупинках будують магазини, встановлюють поряд павільйончики для пасажирів, викладають бруківку. Місто не отримує нічого. За такою схемою, без жодного аукціону та відповідно вигоди для міста планують «оновити»  більш ніж 60-ти зупинок громадського транспорту у Тернополі.

Тернополяни

          

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.