Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Адмінреформа в Україні зруйнує прошарок чиновників, які розподіляють державні кошти й до рук яких ці липнуть прилипають. У цьому переконаний народний депутат з Тернопільщини від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Микола Люшняк.

микола люшняк, народний депутат, тернопільщина, тернопільський тиєждень На думку політика, сусідні європейські країни зараз добре живуть саме тому, що свого часу провели ефективні реформи, забрали з управління країною баласт (надміру роздутий чиновницький штат)і віддали «левову частку» зароблених коштів місцевим громадам. Так економіка запрацювала. Щось подібне намагаються запровадити зараз і в Україні.

- Тільки тоді, коли в прошарку корупціонерів, які сидять на грошових потоках, забрати ці потоки, вони підуть. Такі умови й передбачає адмінреформа, - каже Микола Люшняк. -  Сьогодні голова селища чи села не надто зацікавлений у будівництві, для прикладу, заводу на своїй території, бо навіщо ж йому клопоти, якщо гроші з бюджету все одно прийдуть? Так от,  із впровадженням адмінреформи він у цьому буде неабияк зацікавлений, адже понад 60% податків залишиться тут. 

В такій ситуації саме громади зможуть вирішувати й контролювати, куди витрачаються ці кошти. Адмінреформа потягне за собою решту змін — у сфері освіти, охорони здоров’я, вважає народний обранець.

- Заплановане реформування наблизить медичні послуги до людей, бо пункти первинної медичної допомоги будуть розташовані так, щоб людям можна було швидко туди дістатися, - пояснює Микола Володимирович. - До складу центрів первинної меддопомоги можуть входити фельдшерсько-акушерські пункти, сільські амбулаторії, медичні пункти, медичні кабінети.

Те, що об’єднання в територіальні громади потрібне, парламентар пояснює на прикладі елементарних підрахунків, що стосується системи освіти в сільській місцевості.

- У селі навчання одного учня вартує державі 70 тисяч гривень на рік, у місті — 8─12 тисяч. У класі в селі 20─30 учнів. Порахуйте, скільки держава витрачає. За ці кошти можна відремонтувати дорогу, купити автобуси. То, можливо, варто було б побудувати одну школу, де будуть комп’ютерні класи, спортзал і куди довозитимуть школярів спеціальним транспортом, як це є в розвинутих державах? Ми ставимо перед собою завдання, аби кожен учень у селі отримав добру базову освіту в умовах не гірших, ніж у місті, - додає Микола Люшняк.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.