Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На 30% більше за метр кубічний води та стоків невдовзі можуть платити тернополяни. Директор комунального підприємства «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма каже, що необхідність перегляду тарифів з’явилась ще навесні. Економічні процеси в  зумовлюють ріст тарифів на електроенергію, паливо та матеріали, які підприємство використовує при заміні трубопроводів. Усе це впливає і на вартість послуг водоканалу.

Володимир Кузьма: «Але, на жаль, змінилася процедура перегляду тарифів. Сьогодні органом, уповноваженим на перегляд тарифів, є Національна комісія регулювання ринку комунальних послуг. Її функції донедавна виконувала Національна комісія регулювання ринку електроенергетики, але вони вже зараз на сьогоднішній день розділені. І незважаючи на те, що більшість водоканалів, які потрапляють під дію регулювання цього органу, ще в травні-червні звернулися з необхідними економічно обґрунтованими розрахунками, – на жаль, до сьогоднішнього дня рішення ще не прийнято».

Переглянути тарифи можуть у найближчі місяць-два, каже Володимир Кузьма. Адже всі розрахунки Національна комісія регулювання ринку комунальних послуг уже має, і все залежить від її рішення. Зараз за 1 кубічний метр води та стоків тернополяни платять 5 гривень 18 копійок. Якщо ж тарифи переглянуть, він вартуватиме в межах 7-8 гривень.

При розрахунках тарифів водоканал завжди враховує те, що споживачі повинні на сто відсотків розраховуватися за надані послуги. Тому вже наявні борги підприємства – це недоліки роботи попередніх періодів, і їх треба гасити поступово. Відповідно, до здорожчання вони не мають ніякого відношення, – каже Володимир Кузьма. Але через те, що тарифи не переглянули вчасно, зараз, зібравши 100% коштів від споживачів, водоканал усе одно отримає менше, ніж понесе витрат.

Володимир Кузьма: «Ми повинні розуміти, що проблема, яка пов’язана з несвоєчасним переглядом тарифів, опосередковано на сьогоднішній день починає відбиватися не тільки на водоканалі, але й на споживачеві. Оскільки ми підходимо до зимового сезону ,і з однієї сторони, нам не вистачає коштів, щоб підготуватися до цього сезону, а з другої сторони, ми вже не можемо гарантувати надійності надання наших послуг, оскільки щомісячно отримуємо попередження про можливе відключення від електроенергії».

Електроенергію можуть відключити, бо останні місяці підприємство стабільно за неї недоплачує. Володимир Кузьма пояснює: щоб оплатити всі свої зобов’язання, у водоканалу немає достатньо коштів.

ІНТБ

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.