Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Від початку року до кримінальної відповідальності притягнуто 35 корупціонерів. Серед них чимало тих, хто мали б протидіяти корупції: 7 держслужбовців, 4 міліціонери, податківець, 3 посадовці органів місцевого самоврядування, 8 працівників лікувальних установ, у тому числі 2 головних лікаря.   Революція Гідності та війна на сході мало що змінила у корупційному житті т.зв. еліт. Від початку року прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду 31 обвинувальний акт у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, до кримінальної відповідальності притягнуто 35 осіб.  

Багато корупціонерів обіймали досить високі посади, бо риба, як відомо, гниє з голови. Серед покараних тернополян - 7 державних службовців: керівники підрозділів виконавчої та реєстраційної служб, а також керівник підрозділу ОДА та головний бухгалтер одного з управлінь УМВС України в області, які незаконно привласнили бюджетні кошти, 4 міліціонери, податківець, 3 посадовці органів місцевого самоврядування, 8 працівників лікувальних установ, у тому числі 2 головних лікаря, ряд працівників юридичних осіб публічного права.  

Великого розголосу набуда, приміром, справа головного лікаря Тернопільської райлікарні Ігоря Вардинця, якого звинувачують в отриманні хабара в сумі 200 тисяч гривень. Він вимагав та одержав від приватного підприємця неправомірну вигоду за сприяння у подальшій безперешкодній господарській діяльності з реалізації медичних препаратів та не розірванні договору оренди частини приміщення лікарні.  

До суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою, триває досудове розслідування. На даний час підозрюваний перебуває на лікуванні з приводу серцево-судинного захворювання.   Також задокументовано п’ять працівників лікувальних установ, які за гроші продавали діагнози хвороб, що дають можливість уникнути мобілізації.    Реєстраційна служба Головного управління юстиції в області.   Попри притягнення до кримінальної відповідальності за корупційні злочини на початку року двох працівників цієї служби, у тому числі керівника обласного підрозділу, вже у травні викрито начальника реєстраційної служби одного із районів в одержанні хабаря на 44 тисяч гривень за сприяння у швидкому проведення реєстрації договорів оренди земельних паїв. За клопотанням прокурора судом підозрюваного арештовано, проте коупціонер відкупився заставою в розмірі 140 тисяч гривень.  

Свої «герої» і серед правоохоронці. До кримінальної відповідальності цьогоріч притягнуто двох слідчих райвідділів міліції, які за гроші обіцяли вирішития питання про закриття кримінальних проваджень, оперуповноваженого міськвідділу міліції та керівника центру надання адміністративних послуг УДАІ УМВС України в області. Вказані особи відсторонені від посад.  

Військкомати теж нівроку наживаються. Так, прокуратурою області спільно з оперативниками міліції затримано при одержанні хабаря (1600 доларів) військовослужбовця одного із районних військкоматів. За таку суму він пообіцяв вплинути на керівника військкомату з метою сприяння в уникненні призову на військову службу за мобілізацією у Збройні Сили України.   За це ж на хабарі в 35 тисяч гривень затримано посередника, якого уже засуджено до 2 років позбавлення волі.  

Благо, що за корупцію таки почали карати. Вже трьох корупціонерів посадили за ґрати, конфіскували майно, 10-ох засуджено до штрафів на загальну суму понад 150 тисяч гривень. Також засуджених за вироками судів позбавлено права займати посади у державних органах на терміни від одного до трьох років та позбавлено спеціальних звань, рангів.   Чи всі корупціонери отримають покарання, яке заслуговують, сказати важко. Проте тернополяни повинні пам’ятати: за хабар відповідає не лише, хто бере.  

Юлія НІКІТІНА

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.