Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Купівля молокопродуктів – молока, сметани, кисломолочного сиру на стихійному ринку - це загроза захворіти на туберкульоз і не тільки! Продукти від тварин, хворих на бруцельоз – викликають важку лихоманку. Молоко від корів, хворих на мастити – може спричинити потрапляння мікроорганізму стафілокока і викликати в організмі людини запальні процеси, захворювання на ангіну, цистит, холецистит. Продукти від худоби, хворої на лейкоз – можуть призвести до захворювань на малокрів’я і призвести до лейкемії...

У продавця має бути медична книжка, що надає дозвіл на торгівлю такою продукцією, адже хвора на будь-яку хворобу людина також може бути джерелом (носієм) інфекції. Також ветеринарна довідка, паспорт тварини , де зазначено - звідки походить продукція Обов'язково проводиться перевірка на кислотність, на бактеріальне забруднення продуктів – молока, сиру, сметани.

Після виявлення захворювання корови на лейкоз, ветлікарі виписують припис на забій тварини. Хтозна, чи не мясо хворої на лейкоз тварини Ви купляєте, чим наражаєте себе та тих, хто буде вживати дане мясо на небезпеку?! 

Молоко потрібно купувати і зберігати в скляному посуді, а не у пластикових пляшках, так як воно вступає з пластиком в реакцію. Більше того жінки, які постійно продають молоко по вул. Мазепи, 28 витягують із смітєвих баків пластикові пляшки та потім у них продають молоко! 

Туберкульозна інфекція може передаватися через хворих корів , так як збудник туберкульозу великої рогатої худоби є патогенним і для людини ; особливо сприйнятливі до нього діти. Туберкульоз викликається туберкульозними паличками трьох видів: людськими, бичачими , пташиним. Найбільша кількість туберкульозних паличок потрапляє в молоко при туберкульозі вимені тварин. Палички туберкульозу зберігають життєздатність в молоці 10 днів , молочних продуктах - 20 днів , маслі на холоді - 10 міс , сирах - 260-360 днів . Молоко від хворих на туберкульоз корів підлягає знищенню!

Також джерелом зараження туберкульозом, сказом може бути м'ясо хворих корів , овець , курей заражені яйця. За зовнішнім виглядом від нормальних їх відрізнити неможливо. Так що найрозумніше - купувати продукти тільки в магазинах або на офіційних ринках, де вони проходять спеціальний контроль»

В пункті 10 Указу Президент України N 132/2006, 14.02.2006 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 січня 2006 року "Про заходи щодо підвищення ефективності боротьби з небезпечними інфекційними хворобами" зазначається: «...міським державним адміністраціям разом із Міністерством внутрішніх справ України вжити невідкладних заходів щодо недопущення торгівлі харчовими продуктами в неустановлених для цього місцях». 

В пункті 3 Постанови Кабміну №465 від 29.04.96 «про впорядкування роботи продовольчих і речових ринків» йдеться: «Міністерству внутрішніх справ,(...) міським державним адміністраціям після створення нових ринків забезпечити припинення функціонування неорганізованих ринків та торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами в неустановлених місцях».

Які заходи були вжиті правоохоронцями на неодноразові скарги тернополян щодо існування стихійного ринку по вул. Мазепи , 28, поряд магазину "Обрій",  біля " Збруча" та поряд залізничного вокзалу у м. Тернополі?! 

Правоохоронці повинні встановити особу, місце проживання, задокументувати правопорушення - скласти протокол, передати позов до суду.

Продавці стихійного ринку по вул. Мазепи 28, поряд магазину "Обрій",  біля " Збруча" та поряд залізничного вокзалу у м. Тернополі  стоять на пішохідній алеї, людям набридло переступати через продукти дорогою на роботу. Тут «перепродухів» багато, - розповідають мешканці, - оптом зранку беруть продукти і перепродують. Перекупщиці «приватизували» територію біля магазину « Обрій», витіснили звідти людей, які приїжджають із села. За безцінь скуповують у селян вирощену ними городину, молочну та іншу продукцію. Продають і курей, і гусей, і сир, і сметану з тротуару, з землі і ніхто не перевіряє, в яких пляшках продають молоко. Ми навіть фіксували, як жінки діставали зі смітника пляшки, а згодом продавали у них молоко. Це насамперед питання безпеки харчування мешканців». Тому люди повинні думати про своє здоров’я та не купувати «з рук» у невстановлених місцях.

У своїй статті від 04.05. 2005 видання «20 ХВИЛИН» піднімало тему стихійних ринків. Що ж помінялося з того часу ?

Продавці стихійного ринку по вул. Мазепи, 28 , біля " Збруча" та поряд залізничного вокзалу на зауваження до себе відповідають: на місцевому ринку для них немає відповідно облаштованих місць , а також вони дали « відкати» перевіряючим органам. Тому вони продають на не обладнаних територіях. Продукти лежать на землі, де ходять бомжі, харкають своє мокротиння хворі туберкульозом, пісяють бродячі собаки, кидають голки наркомани, часто «відправляють нужди» бомжі під деревом біля магазину «Обрій», під яким сидять торговки, поряд знаходяться сміттєві баки, літають мухи, торговки риються в смітниках, витягують звідти пластикові пляшки, в які лиють молоко, коробки, а потім брудними руками продають продукти! Одним словом - повна антисанітарія!

Ветеринарна медицина, правоохоронні органи, контролюючі органи міськради – які мають стояти на варті порядку і безпеки громадян – бездієві?! Мабуть тому складна епідемічна ситуація з захворювання людей на туберкульоз ?!

Міська рада м. Тернополя, муніципальна поліція м. Тернополя, податкова інспекція, прокуратура м. Тернополя, працівники Жеків , зверніть нарешті увагу на стихійні ринки! «Бізнесменші» по вул. Мазепи, 28 у м. Тернополі торгують, не сплачуючи податки і відповідно, у міський бюджет нічого не надходить.

А можливо твердження «торговок», що за таку незаконну торгівлю вони дають «відкати» і тому їх не чіпають - є правдою?! А штрафують інколи простих селян?!

А як же здоров'я тернополян, поширеність захворювання туберкульозом, кишковими захворюваннями та іншими?!

Ви готові довірити невідомій людини своє здоров’я та життя?

Чому влада міста Тернополя до цих пір не сторила належних нормальних умов та не  облаштувала селянам і та іншим жінкам, що здійснюють торгівлю  для продажі торгові місця?! Адже з їх слів вони неодноразово зверталися  із таким проханням та заявами  до міського голови Тернополя Надала?! Кому вигідна така торгівля в антисанітарних умовах ?!
Аліса Пасько

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.