Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Не вщухає конфлікт довкола тернопільського підприємства «Домобудівник». Кілька десятків працівників не впустили у приміщення латвійського інвестора та голову правління компанії SIA «MonsoonTrade» Айварса Сманса. Латвієць переконаний – це справа рук провокаторів на чолі з нібито діючим директором підприємства Василем Чупровським.

«Не розумію хвилю протесту, яку ми зустріли сьогодні. Адже напередодні я говорив зі всім працівника та з паном Василем. Більше того 27 липня під час слухання справи у суді – він запевнив, що не перешкоджатиме роботі. Сьогодні ми побачили повне знущання. Очевидно, що людям заплатили та налаштували проти нас.

Є декілька провокаторів, які підбурюють людей. Адже якби були конкретні претензії – про це б говорили працівники. Натомість вони лише переходять на особистості та намагаються якось залякати та образити мене», - наголошує іноземний інвестор.

Незрозумілим для пана Айварса залишається і ситуація з депутатами-свободівцями, які вкотре намагаються втрутитись у конфлікт. Вчора на підприємство знову прийшли представники поки правлячої у місті партії на чолі з депутатом облради Романом Навроцьким. Вони чітко виступали на стороні екс-керівника Чупровського. 

 

 «Сьогодні у ситуацію знову втрутились депутати. Складається враження, що вони доводять людей до зубожіння та «розбудовують» місто (мова йде про торговий центр «Нью Вінд» - «архітектура» якого вразила латвійця прим. ред.).

Депутати, які є членами керуючої партії у місті,  мають власний інтерес у цьому конфлікті. Вочевидь керівництво міста не хоче залучати інвесторів та виводити бізнес з тіні, їх влаштовують ті брудні схеми відмивання грошей. Також підприємство охороняє приватна фірма «Мксима», яка також має стосунок до міських чиновників. Можу сказати, що приватна охорона, що захищає підприємство – роблять це незаконно. Бо немає жодних підстав нести цілодобову варту під стінами «Домобудівника».

Айварс Сманс вкотре наголошує – якщо політика пов’язана з бізнесом – це до добра не приведе.

«Коли політики хочуть контролювати бізнес – з цього нічого доброго не вийде. Країна не буде розвиватись. Нажаль і після цієї ситуації кількість інвесторів на Тернопільщині не збільшиться. Тому тернополяни повинні діяти, аби дійсно країна стала європейською».

Єдине, що втішило Айверса Сманса – те, що наприкінці розмови, всі заспівали гімн України.

Також окремо, пан Сманс виокремив роботу тернопільської міліції, які справді виконували свою роботу і жодного разу не піддалися на емоції пікетувальників.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.