Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Понад сотню тернополян, які брали участь у бойових діях, депутати позбавили законного права на земельні ділянки. На сесії міської ради їм просто було лінь натиснути кнопку під час голосування.

Олександр Жовтонога пройшов дві війни. У складі миротворчої місії ООН він брав участь у бойових діях в Анголі 1996 року та в Косово у 2001-ому. Нещодавно товариші по зброї зі Львова розповіли чоловіку про можливість отримати землю за бойові заслуги, однак пана Олександра та ще 112 осіб депутати тернопільської міськради вважають «нижчим сортом».

–       Прочитав в інтернеті Закон про статус учасника бойових дій. Виявляється, маю право на земельну ділянку під забудову, для садівництва тощо. Спершу я хотів би отримати ділянку згідно цього закону під будівництво. Зібрав документи, список яких мені дали в земельному відділі. Згідно процедури, мав отримати відповідь від центру надання адміністративних послуг, – розповідає пан Олександр.

За кілька місяців у центрі ветерану повернули його документи із відмовою. Коли чоловік спробував з’ясувати її причину, почув шокуюче:

–       Жіночка у міській раді, сказала мені дослівно: «Ну розумієте, депутати Верховної Ради теж часто не голосують. Так сталося, вони просто не хотіли голосувати». Я питаю: «Вони були на сесії?». У відповідь: «Якби їх не було, то б і сесія не проводилась».

«За» проголосувало 12 чоловік, утрималося – 2 , а решта голосування проігнорувало. Чоловік згідно рекомендацій працівниці міської ради написав звернення на ім’я Сергія Надала з проханням дозволити йому бути присутнім на наступній сесії.

–        Чому голосування було провалено цікавить не лише мене, а ще 112 чоловік, чиї звернення не були прийняті депутатами з невідомих причин. Я б хотів, щоб  вони оголосили список, кому вони відмовили, щоб вони зібрали цих людей і пояснили свою поведінку. Їх обирали для того, щоб вони голосували або не голосували, чітко висловлюючи свою позицію з відповідальністю за свої слова, – додає пан Олександр.

Міська рада є колегіальним органом, тому звернутися до суду чоловік не може, однак як пересічного тернополянина його цікавить: чим же на сесіях займаються доблесні  чиновники?

Юристи у таких випадках радять лише запастися терпінням і «засипати» міські ради зверненнями, доки ті не будуть прийняті. До впровадження адміністративно-територіальної реформи іншого інструменту примусити депутатів робити свою роботу не існує

Юлія Швець, Без табу

Коментарі  

 
+2 #4 9575 04.08.2015 22:02
не було команди голосувати, тому й не голосували. Це звичайна практика свободівців
Цитувати
 
 
+2 #3 Андрій 2 04.08.2015 12:03
В міськраді голусують "за", тільки, коли треба. А коли це треба, може сказати мер. Коли вони вже накрадуться, та будуть свої "за"робити за законом?
Цитувати
 
 
+1 #2 Сергій33 04.08.2015 08:29
В того депутатського свободівського кодло в міській раді ще стільки родичів яким потрібна земля, що АТОшникам ще з десяток років треба на черзі стояти...
Цитувати
 
 
+3 #1 ооооо 03.08.2015 19:43
ВИ ВОЮЙТЕ ,ВМИРАЙТЕ ,СТАВАЙТЕ ГЕРОЯМИ,А, МОЖЕ,ПОСМЕРТНИМ И!!А вони,як крали,так і крадуть,сміютьс я з простого люду!!БОЖЕ!!ЄДИ НА НАДІЯ НА ТЕБЕ!!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.