Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В Тернополі продовжують з’ясовувати чому 4 серпня ввечері загорілась більш як столітня будівля у центрі міста.  Ось версії:

Офіційна

4 серпня о 22:45 до о оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Тернопільській області надійшло повідомлення про пожежу в чотирьохповерховій громадській торгово-офісній будівлі на вулиці Сагайдачного, 1, у Тернополі, в історичному центрі міста.

О 22:50 на виклик прибуло перше відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини. Провівши розвідку пожежі працівники ДСНС приступили до локалізації загорання та організували й провели евакуацію 48 чоловік – мешканців квартир з прилеглих житлових будинків (в тому числі й 12 дітей).

Полум’я дуже швидко розповсюджувалось всередині будинку, зведеного понад 100 років тому. Внаслідок специфічних елементів його конструкції пожежа стрімко набувала обертів та швидко поширилась пустотілими дерев’яними перекриттями та вентиляційними каналами на 3-й, 4-й  поверхи та покрівлю будівлі. Також швидкому розвитку пожежі сприяло утруднення негайного доступу пожежно-рятувальної техніки до місця гасіння металевими конструкціями, що перегороджували проїзд та припаркованими легковими автомобілями.

Пожежі було присвоєно третю, найвищу категорію складності, а на її ліквідацію направлено додаткові сили та засоби Тернопільського гарнізону. Всього на боротьбу з вогняною стихією залучено 12 одиниць пожежної та спеціальної техніки та 80 чоловік особового складу.

5 серпня о 01:55 пожежу було локалізовано, а о 03:04 – ліквідовано. Під час гасіння врятовано сусідні житлові та офісні будівлі.

Вогнем знищено: торгово-офісні приміщення на 3-му та 4-му поверхах на площі близько 500 м.кв та покриття будівлі на площі 250 м.кв. Загальна площа пожежі становила 750 м.кв. Загибелі та травмування людей внаслідок пожежі немає. Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються.

Від співвласника ресторану, якому деякі тернополяни закидають, що саме через цей заклад виникла пожежа:

Директор ресторану “Скоріні” Назар Крекотень розповідає, що наразі люди звинувачують заклад, проте ці звинувачення безпідставні, оскільки  в самому ресторані нічого не згоріло.

– Це найпростіша гіпотеза, яку могли висунути, оскільки в нас є пічка, є дрова. Але скажу, що наша сигналізація спрацювала значно пізніше, ніж почалась пожежа, це підтверджує той факт, що вогню не було, а тільки сам дим. По-друге, наш димохід розташований якраз таким чином, що якогось загоряння там бути не може. Відповідно ми чекаємо якраз цю слідчу комісію, яка це все перевірить і доведе, – зазначив Назар.

Хлопець розповідає, що вчора особисто сам піднімався на 4-й поверх і вважає, що пожежа розпочалась саме звідти, однак чекає офіційних результатів перевірки.

Наразі заклад не працюватиме до кінця усіх обстежень.

Цікаво, що думки місцевих жителів розділились, оскільки одні звинувачують у пожежі заклад, а інші кажуть, що пожежа почалась таки на 4-му поверсі.

Від одіозного колишнього головного регіонала Тернопільщини:

Екс-нардеп Орест Муц вважає, що нічна пожежа у приміщення його сестри, депутата облради Ярослави П’яли – це підпал та спланована акція проти нього, як єдиного опозиціонера теперішній міській владі.

Прямим винуватцем знищення цілої історичної будівлі у центрі міста він вважає – міського голову Сергія Наддала, пишуть Тернополяни

Нагадаємо, що сьогодні вночі вщент згоріли два поверхи будівлі за адресою, вулиця Сагайдачного, 1. Пожежники гасили відкритий вогонь майже шість годин. Ці роботи продовжуються і зараз.  

Та пожежа вщент знищила приміщення, яке у найближчі часимало стати моєюпередвиборчою штаб-квартирою. У цьому вбачаю політичну складову.

Після вчора ми провели об’єднавчі збори різних партій та громадських організацій, які поодинці не мали б жодного шансу на потрапляння до Тернопільської міської ради. На цьому зібранні активісти вирішили звернутися до мене з проханням очолити виборчий штаб та об’єднаний список. І головніше, збори прийняли рішення висунути мене кандидатом на посаду міського голови Тернополя.

Я погодився очолити виборчий список та йти на мерські вибори на базі громадського об’єднання «Представництво Тернопільщини». Зі своєї сторони також погодився надати організаційну, медійну, юридичну та фінансову допомогу у проведенні кампанії.

Після цієї події, відбувається масштабна пожежа, яка знищила мою штаб-квартиру. На мою думку, це спланована акція та підпал»

Зараз представники Ярослави П’яли готують позови про відшкодування матеріальних збитків. На четвертому поверсі будівлі була продакшн-студія ТРК «Тернопіль» вартістю приблизно 4 мільйони гривень. Також сюди догадуються втрати орендарів та збитки щодо відновлення самої будівлі. Загальні збитки можуть сягнути 20 мільйонів гривень.

«Те, що приміщення вигоріло вщент – це пів біди, - розповідає пан Орест. - Найгірше у цьому, що архітектурний спадок, який залишили нам діди та прадіди, ці варвари просто палять. І керує цими варварами міський голова Тернополя Сергій Надал. І сьогодні кожен тернополянин повинен задуматися, що цей варвар буде робити надалі.»

Орест Муц наводить приклад, що подібне зараз відбувається і на Грушевського, 1 (кафе «Тісто», - авт.). Мало того, що власники також розмістили посеред приміщення пічку на дровах, так ще й на літньому майданчику накидали тюків соломи для креативу.

«Сьогодні всі винні повинні притягнутися до кримінальної відповідальності міського голову Надала, членів виконкому міськради, керівників пожежної служби тощо. Тобто, всіх хто причетний до надання дозволів на функціонування цієї піцерії, а також інших закладів харчування у з пічками,» - додав Орест Муц.   

І зовсім неймовірна

На цьому ж сайті в рубриці коментарі під даною статею:

«Тернопільський мер Надал вже набив руку на підпалах. Чи то не його водій в котрий раз попрацював. Памятається, минулого разу,19 травня, коли впіймали на хабарі заступника Надала Камінського горіла міська рада - підпалив підвал водій Надала по команді Надала. І цього разу щось підозріло пожежа почалася з підвалу. Цікаво де наступного разу підвальний водій спрацює? Або щоб викупити за копійки комунальне майно, зруйноване пожежею або під час виборів Надал почне палити машини та майно конкурентів, як це було зроблено з машиною мами депутата міської ради. Нагадаю, що в ніч з пятого на шосте лютого цього року згоріла машина матері депутата міської ради, якого незадовго до того Надал намагався позбавити депутатства. Організацією підпалу машини займався Камінський по вказівці Надала. До нових видовищних підпалів, тернополяни - скоро вибори.

Водій Надала (прізвище водія Надала, як у надаловського заступника – хабарника -Камінський) зараз посилено тренується, адже попереду ще багато роботи, тернополяни - скоро вибори"".

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.