Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Нещодавно всеукраїнське видання «Weekly.ua» опублікувало рейтинг міст за якістю життя. Наш обласний центр зайняв 4 місце.

Рейтинг ґрунтувався на результатах першого післякризового дослідження, яке проводив Міжнародний центр перспективних досліджень.

Депутат Тернопільської міської ради, колишній заступник міського голови Петро Гринчишин каже, що наше місто вже кілька років поспіль займає перші місця.

Петро Гринчишин: «Я пам’ятаю, коли місто було оголошеним кращим в озелененні, це було років десь 15 тому. Мені було приємно, коли наша команда в міській раді в 2007-му отримала 3 місце як «місто для життя». У 2010-му журнал «Фокус», де відомий журналіст Вахтанг Кіпіані є редактором, спільно з Кабміном дали Тернополю 3 місце як «найкраще інвестиційне місто»».

Західні регіони, які традиційно вважаються одними з найбідніших, цьогоріч займають верхівку рейтингу. Погано розвинена промисловість тут компенсується практично ідеальною екологією і високими стандартами суспільного життя з орієнтацією на європейську систему цінностей. Петро Гринчишин наголошує, що головне розуміти, що це заслуга, в першу чергу, самих мешканців міста. І важливо, щоб таку оцінку не присвоювали собі представники влади.

Петро Гринчишин: «Я хотів би, щоб це не використовувалось у політиці, щоб не було заслугою якоїсь політичної сили, однієї особи чи партії. Це заслуга всіх тернополян, усіх людей, які працюють у цьому місті. І я думаю, що такий результат дасть натхнення кожному тернополянину для подальшої своєї роботи».

Лідером рейтингу стала столиця України, а найнижчий рівень життя, згідно з дослідженнями, на Сході – це Дніпропетровська, Луганська та Донецька області.

ІНТБ

Коментарі  

 
0 #3 Таки так 29.09.2011 19:45
І що на це скажуть ті, хто лише тим і займається, що ганить мерію, адже факти і рейтинги говорять самі за себе.
Цитувати
 
 
+4 #2 Briz 17.09.2011 19:11
Те, що на Сході України називається промисловістю - це спадок радянських часів. Нового там майже нічого не побудували. Так само як і в нас. Просто на Сході колись було дуже багато заводів, більшу половину з яких за незалежності порозкрадали. На Тернопільщині їх було не густо, хоч їх також потім розбазарили. Тому в нас майже нічого не залишилося. Якщо робити порівняння, то за кількістю заводів на душу населення Донбас не настільки сильно випереджає Тернопільщину, як це може здатися. Там густота населення в 5 разів більша - причому як було за Союзу, так і зараз. Там також за 20 років населення скоротилося.
Тепер щодо безробіття. Реальне число незайнятих тернополян значно нижча, ніж показує офіційна статистика. Адже багато людей працює без трудових договорів, деякі паралельно стоять на біржі праці. А те, що на Сході та Півдні офіційне число безробітних значно менше пояснюється тим, що там вищі доходи підприємств. Відтак податки сплачувати легше. Однак і ціни там вищі. Просто потрібно розуміти, що в ціну якого-небудь товару чи послуги закладається зарплата працівника. Тож чим вищі ціни - тим вищі зарплати, і навпаки. Усе пропорційно.
Цитувати
 
 
+5 #1 і знову 16.09.2011 11:34
і знову добра традиція влади збережена. Заставний розпочав - Надал продовжує. ще з 2007 року Тернопіль був призером різних публічних рейтингів.і пригадується, що завжди хвалили екологію, людей, безпеку. і завжди проблеми були з мінімальною зарплатою та промисловітю
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.