Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Питання "Про схвалення перспективного плану формування територій громад Тернопільської області" не прийняли на засіданні сесії облради 13 серпня.

Як зазначив заступник голови – керівник апарату Тернопільської облдержадміністрації Віктор Шумада, це позбавляє область можливості розвитку та ставить її перед загрозою втрати 102 мільйонів гривень. Крім того, в основі всіх подальших реформ лежить, в першу чергу, структуризація громад, які добровільно об"єдналися довкола фінансово спроможних центрів.

"Проекти щодо добровільного об’єднання подало 29 громад, представники яких були присутні сьогодні на засіданні. Кількість поданих проектів нашої області удвічі більша, ніж в усіх інших областях. Наші громади довели свою спроможність бути самостійними, вони могли б у жовтні провести вибори та отримати відповідне фінансування для розвитку об’єктів інфраструктури, - зазначив Віктор Шумада. – Прикро, що наші депутати не реагують на такі ініціативи краян та не сприяють зміні рівня життя на Тернопіллі".

У результаті, кошти, які область отримала згідно програми регіонального розвитку у розмірі 102 млн грн, може не профінансувати Державне казначейство.

"Є постанова Кабміну від 18 березня 2015 (№ 195) , в якій чітко зазначено, що ці кошти поступлять за умови схвалення проекту перспективного плану. Тож є загроза, що їх область втратить. Звичайно, голова ОДА буде ініціювати зміни до постанови, щоб зберегти фінансування. Адже ці кошти повинні іти на відкриття нових шкіл, дитсадків, медичних закладів, завершення важливих для області довгобудів", - додав Віктор Шумада. -Крім цього, під загрозою конкурсний відбір та фінансування об’єктів із Державного фонду регіонального розвитку у 2016 році. Оскільки без стратегії розвитку області до 2020 року та плану її реалізації (які також не підтримали депутати на сесії), не можливо здійснити конкурсний відбір проектів  на 2016 рік. Тому можемо недоотримати ще 147 млн. грн. на інфраструктурні проекти та проекти розвитку у 2016 році".

До слова, на даний момент не прийняли перспективний план лише дві області – Закарпатська та Тернопільська.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.