Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Світла і радісна подія відбулася 28 вересня у Тернополі за адресою Острозького, 45 – урочисте освячення оновленого офісу тернопільської організації Всеукраїнського Братства ОУН-УПА імені генерала Романа Шухевича – Тараса Чупринки «Лисоня». Ще півтора місяця тому воно перебувало у більш ніж жалюгідному стані, адже ремонту там не було понад 20 років, пише Львів Тернопіль щоденно

2Та навіть з такого приміщення «патріотична» міська влада почала всіляко виживати ветеранів, тож вони звернулися за допомогою до депутата свого округу, голови ГО «Тернопіль Європейський» Віталія Цимбалюка. Побачивши, в яких умовах перебувають ветерани визвольної боротьби та єдиний в області музей ОУН-УПА, заснований їхніми силами, громадський діяч був шокований, відтак пообіцяв якнайшвидше допомогти з ремонтом, і слова свого дотримав.

За кілька тижнів активісти «Тернополя Європейського» своїми силами відремонтували підлоги, стелі, стіни, фасад, оновили вікна, облаштували сучасний санвузол, встановили нові сходи до ганку та дашок над ним тощо. Тому, дякуючи за все зроблене, голова тернопільського Братства «Лисоня» Роман Ванчура був розчулений до сліз.

«Немає міри нашій вдячності, бо ви зробили для нас дуже багато! – звернувся він до Віталія Цимбалюка. – Бо ви відновили не тільки приміщення, а й справедливість щодо вшанування пам’яті героїв, які загинули за незалежну українську державу. А ще – нашу віру в людську чуйність і безкорисливе добро. Бо куди ми раніше не зверталися і кого не просили, скрізь стикалися з байдужістю і черствістю. Тільки ви відгукнулися, тож вважаю, що вас нам сам Всевишній послав!».

В свою чергу Віталій Цимбалюк, вітаючи ветеранів з радісною подією, зауважив, що8 будь-які подяки тут зайві, тому що він просто не міг вчинити інакше. «І я, і мої колеги по громадській організації вважаємо святим обов’язком свого покоління шанувати і берегти славу наших дідів-прадідів, які виборювали незалежність України, – сказав він . – Тож ви і надалі завжди можете покладатися на нашу допомогу і підтримку в усьому. Дякувати Богу, наразі нам вдалося зробити для вас все заплановане. Але ще не вирішено проблему з непосильним для вас боргом та надійним захистом від посягань на ваше приміщення. Тому працюватимемо далі».

 Також активісти «Тернополя Європейського» порадували ветеранів повідомленням, що досягнуто домовленості з працівниками історичного факультету Тернопільського педагогічного університету, відтак науковці допоможуть належно опрацювати весь той цінний матеріал, який зібрали члени Братства у своєму чи не єдиному в області музеї ОУН-УПА.

Привітати з освяченням оновленого приміщення Братства ОУН-УПА «Лисоня» ветеранів прийшли також представники дружніх патріотичних організацій – «Золоті Леви «Чорної Сотні», Спілка офіцерів України та Українського козацтва.

      

 

Коментарі  

 
+2 #3 Оля 01.10.2015 11:10
Нарешті ветерани знайшли підтримку. Добре, що є такі громадські активісти
Цитувати
 
 
0 #2 Микола/// 01.10.2015 10:45
Цимбалюк-людина справи, а не балачок.Таких би в нашу владу.
Цитувати
 
 
+2 #1 Igorko 30.09.2015 08:27
Ще б кожен депутат розумів свої обов'язки та виконував їх як Віталій Цимбалюк.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.