Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Схоже, бажання побути в центрі уваги електорату в ролі кандидата на мера Тернополя у деяких місцевих політиків просто невгамовне. Для одних - це можливість вибити для себе певні преференції, знявши свою кандидатуру на користь сильнішого, для інших - це невгамовні амбіції та намагання продемонструвати який він крутий.

І хоч апріорі десь глибоко в душі розуміть, програють, але наступних вбиборів все повтоюється і такі лузери наступають на ті ж граблі.

От для прикладу.

ландяк, ратушняк, фото, тернопільський тиждень   Вкотре на цих виборах свої сили пробуватиме двійко тернопільських політиків, котрі відомі в Тернополі  постійною участю в такого роду «перегонах». Це Петро Ландяк та Михайло Ратушняк. Перший активно  критикує міську владу, особливо «топчучись» на житлово-комунальній темі. Другий, як завжди, робить акцент  на своєму патріотизмі та любові до всього українського. 

   Петро Ландяк починав зі старшого бухгалтера в Тернопільській облспоживспілці. Тоді — старшого ревізора,  начальника відділу КРУ в тій же споживспілці. У 1989-1992 роках працював провідним спеціалістом відділу  торгівлі Тернопільського облвиконкому, що в час незалежності став називатися облдержадміністрацією. Із  1992 року Ландяк розпочав свій бізнес. Вочевидь, пригодилися отримані знання та зв’язки з ОДА та  споживспілки. Похід у політику він розпочав із 1998 року: тоді Ландяк став депутатом Тернопільської міської  ради. У 2002 році знову отримав депутатський мандат, яким користується й донині. У час другої своєї каденції Ландяк став головою депутатської комісії з питань економіки та розвитку підприємництва. 

«Громадянська позиція» стала для депутата черговим політичним «притулком»: спочатку (1997-2004 роки) була Респубілканська християнська партія, тоді — УНП.

Незважаючи на непоганий досвід та знання міської господарки, Ландяк не зміг втриматися в команді нинішнього міського голови. Не впоравшись зі своєю ділянкою роботи, екс-перший заступник написав заяву на звільнення, перейшов в опозицію та почав всіляко критикувати роботу міського голови та його команди. 

Відсутність результатів роботи, про які заговорило би все місто, позначилося на результатах мерських перегонів, у яких Петро Ландяк брав участь у 2006-му.

Окрім бізнесу, депутат не мав що ще запропонувати виборцям. А на красиві слова не купив тернополян.

Нині, окрім бізнесу, який депутат розширив зі скандалами та боргами, він знову пробує свої сили на місцевих виборах. цього разу Ландяк вирішив скористатися перевіреним методом критики влади. 

У той же час на своєму окрузі, як писали неодноразово тернопільські ЗМІ, він не встиг зробити нічого за стільки каденцій. І якщо виборці «Дружби», «Східного» чи «Аляски» не відчули на собі «результати» роботи депутата, то мешканці округу, від якого потрапляв у мерію Петро Ландяк, вчергове на граблі наступати не хочуть.

Інший «вічний кандидат» Михайло Ратушняк теж не має чим похизуватися перед мешканцями Тернополя. Інженер-механік, а за сумісництвом менеджер-економіст та магістр державного управління спромігся заснувати ТОВ «АНТ», що є дистриб’ютором торгової марки «Оболонь» у Тернопільській області. також є майстром спорту з міжнародних шашок та президентом федерації шашок Тернопільської області.

Звісно, що керувати містом – це не грати в шашки. Ратушняк уперто балотувався на посаду міського голови Тернополя. Та все безуспішно. В 2006 році став третім, а в 2010 році – четвертим «призером». Пробував свої сили і на парламентських виборах. Та окрім витрачених коштів нічого не отримав взамін. 

Політик теж встиг поміняти трішки партій. У 2000 році він вступив у Народний Рух України. Тоді перебрався в Українську народну партію, далі була «Українська партія», під стягом якої потрапив у міську раду. 

Із «дрібним» депутатством Ратушнякові щастило більше: у 2002 та 2006 роках він обирався депутатом Тернопільської міської ради, у 2009 році на дочасних виборах став депутатом Тернопільської обласної ради. 

Депутатський скандал трапився з Михайлом Ратушняком у 2007-му: у нього та ще одного депутата міськради Петра Ковча відібрали мандат. Як тоді розповідав керівник міської парторганізації УНП Михайло Джус, відповідне рішення прийняли на засіданні ради міської організації, бо обидва депутати грубо порушували статут і регламент фракції. Зокрема, Ковч і Ратушняк неодноразово голосували урозріз із рішеннями фракції, натомість підтримували позицію фракції «Батьківщина». Що найсмішніше – Ратушняк навіть не з’явився на засідання сесії, де його виключали зі складу ради. А будучи депутатом обласної ради, Ратушняк взяв і склав повноваження, бо захотів… балотуватися на посаду міського голови. Таке нехтування довірою виборців позначилося на результаті «перегонів» - депутат «пролетів».

За підтримку «Батьківщини» в минулому нині керівник облорганізації партії віддячив тим, що підтримав Ратушняка на посаду міського голови Тернополя. Тож 25 жовтня «вічний кандидат» знову буде рахувати голоси і, можливо, збитки. 

В чому причини поразок обох політиків? Якщо пригледітися до їхніх виборчих кампаній та гасел, то можна помітити одну спільну рису. І Ландяк, і Ратушняк не пропонували тернополянам тих змін, які хочуть запровадити в усіх сферах життя Тернополя, а не лише одній. Ландяк вперто тримається теми ЖКГ і грає на критиці діючої влади замість пропонувати власні вирішення питань. Ратушняк не змінює свій образ як мецената і патріотично налаштованого політка. 

Складається враження, ніби один кандидат уявляє себе «ЖКГ-мером», а інший, окрім патріотично-просвітницьких заходів, ніде не «світиться».

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...