Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Відбудувати приміщення Підгаєцької гімназії і розпочати врешті повноцінний навчально-виховний процес у ньому – про це мріє нинішній директор гімназії Галина Дуда. Для цього приєдналася до команди «Народного контролю» і має намір стати депутатом Тернопільської обласної ради

галина дуда, підгайці, фото, тернопільський тиждень   Від дня свого заснування у 1994 р. Підгаєцька гімназія розташовувалася у старій, триповерховій будівлі, збудованій ще у 1890 р. Тут знаходилися чудово оснащені класи, актовий, спортивний і танцювальний зали, їдальня, діяв учнівський гуртожиток. У жовтні 2004 внаслідок проведення ремонтних робіт приміщення частково зруйнувалося, протягом кількох років вчителі і учні змушені були тиснутися в маленьких приміщеннях. Сьогодні гімназисти навчаються у пристосованих приміщеннях 4-го поверху гуртожитку Аграрного ліцею, учні молодших класів – у групах  дитячого садка.

Незначні кошти на ремонт приміщення гімназії кілька разів виділялися з обласного бюджету. Ще більше лунало обіцянок, слів розуміння і підтримки від різного рангу чиновників. Проте жодного разу справу так і не довели до кінця –споруда фактично стала безнадійним довгобудом.

Тим часом гімназія розвивається: навчає талановитих і здібних підгаєцьких хлопців і дівчаток, учасників обласних і всеукраїнських олімпіад, творчих конкурсів, фестивалів. У гомінкому гімназійному середовищі не тільки навчають, а й виховують дітей у повазі до рідної землі, плекають патріотів.

Нещодавно у житті навчального закладу відбулася значна подія: Підгаєцька районна рада присвоїла гімназії ім’я Маркіяна Паславського – американця українського походження (мати, Орися Паславська-Гунчак,  виходець зі  Старого міста), бійця батальйону «Донбас», який загинув у зоні проведення АТО.

Разом із першим шкільним дзвінком цьогорічного вересня відбулася церемонія відкриття меморіальної дошки Маркіяну Паславському. Гостями гімназії стали мати Маркіяна, а також п’ятеро його побратимів – бійців батальйону «Донбас». Гімназисти випустили в небо шість білих голубів – п’ятеро з них відразу піднеслися в небо, а шостий спершу присів на дошку-меморіал героя, начебто освятивши її появу, а вже потім – злетів увись. «Маркіян не загинув, - зауважила мати загиблого героя, - бо тепер в Україні є гімназія його імені».

Галина Богданівна Дуда вірить, що Підгаєцька гімназія має майбутнє. У команді ативістів «Громадського руху «Народний контроль» знайшла однодумців, тих вихідців із громадського середовища – волонтерів, журналістів, учасників АТО – які мають для місцевих мешканців більшу вагу, ніж колишні політики. Переконана, що разом зможуть гідно відстоювати справжні інтереси жителів Підгаєччини.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.