Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На засіданні Антикорупційного комітету народні депутати, члени комітету обговорили стан реалізації законодавства в частині роботи Єдиного реєстру речових прав на нерухоме майно і Єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців (щодо відображення інформації про кінцевих вигодоодержувачів) та формування і ведення Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Нову систему роботи реєстраційних служб в Україні презентував міністр юстиції Павло Петренко.

«Публічність дає можливість суспільно легалізувати і захистити майно. Поряд з тим, посадовці, які встигли нажити значні статки, часто реалізовують свою майнову «хтивість» за кордоном. Тому банк даних цього електронного реєстру повинний бути доповнений іншим майном: рухомим, нерухомим майном, земельними ділянками, суднами, літаками, банківськими рахунками тощо, які зареєстровані посадовцями за кордоном та відображають саме реальний майновий стан можновладців», - зазначив на комітеті Олег Барна.

За його словами, процедура співпраці з міжнародною спільнотою дасть  змогу дійсно об’єктивніше відобразити майновий стан посадових осіб. Адже електронний реєстр про майнові права дасть контроль за державними службовцями.

«Електронний реєстр майна дасть можливість перевірити чесність кожного чиновника. Люди побачать своє майно і своїх сусідів. Це запобігає шахрайству, рейдерству і незаконному володінню майном. Відтепер є можливість в режимі он-лайн перевірити, хто є власником майна», - сказав депутат.

Олег Барна вказав, що наразі вартість доступу до електронного реєстру становить 20 грн. (17 грн. та 3 грн. комісії), які поступають до державного бюджету. Він розповів, що народні депутати Антикорупційного комітету звертатимуться до Кабінету Міністрів України, щоб передбачати безкоштовний доступ громадян до електронного реєстру майна, що зробить його більш публічним і доступнішим.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.