Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Свободівська «каманда», рятуючи і без того низький рейтинг партії, досягли глибин маразму.

Сьогодні відомий своєю лояльністю та палкими симпатіями до депутата Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Володимира Бобка один з місцевих сайтів  порадував читачів черговою історією про переслідування свободівців їх заклятим опонентом Степаном Барною, в якого, доречі, сьогодні день народження (многая і благая літа Степану Степановичу). Все б нічого, всі ж розуміють, що їм, тягнибоківцям,  потрібно якось підіймати рейтинг партії, але цього разу в прагненні здобути підтримку виборців свободівці перевершили самі себе.  

Так забрехатися ще треба вміти.

Ну перш за все, автор зазначив, що комунальне підприємство по благоустрою «Добробут» перевіряють працівники СБУ, нібито через те, що його керівник очолює фракцію ВО «Свобода» у Збаразькій райраді. Одночасно, для підтвердження цієї тези, автор наводить слова, які на його переконання належать Степанові Барні: «Брати до себе всіх авторитетних людей, а хто пручатиметься «до нього приходить перевірка».

А ще для більшої ваги своїх слів, сайт оприлюднює фото листа Служби безпеки України у Слідче управління УМВСУ в Тернопільській області, який, начебто, підтверджує, що СБУ безпідставно переймається екологічними проблема у Збаразькому районі та перевіряє «Добробут».

Попри погану якість зображення листа, уважно придивившись до нього стає зрозуміло чому редакція опублікувала його у такій низькій роздільній здатності, адже його зміст спростовує сам факт перевірок. В листі зазначається, що СБУ стало відомо про причетність службових осіб КП «Добробут» до  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 241 КК України, а саме «Забруднення атмосферного повітря». Також, у листі повідомляється, що працівники цього підприємства, яке спеціалізується на прибиранні та знищенні відходів, причетні до горіння сміття, що створює небезпеку для життя і здоров’я людей. Тому, керуючись ст. 216 КПК України СБУ поінформувало міліцію.

Іншими словами, якщо хтось і проводив перевірку діяльності КП, то це робили працівники міліції, а не СБУ, про що свідчить штамп Збаразького РВ УМВСУ у нижньому правому куті документа. Але для автора, очевидно, це було не важливо, бо інакше історія про «репресії» була б не такою колоритною.

Апофіозом маніпуляції  читацькою думкою є закид:  «попередні роки СБУ ніколи не цікавилися забрудненням атмосферного повітря у Збаразькому районі… Вочевидь, живемо таки кардинально по-новому…».

Мабуть таки по-новому живемо, оскільки саме цього року проблема зі сміттям на Збаражчині набула таких масштабів. Досить лише пригадати якою була реакція громадськості на численні пожежі, що не давали вільно дихнути протягом усього літа жителям навколишніх сіл. Тривожну картину Збаражчини влучно описує кореспондент газети «Наш день»:

«…У Ганни Ходинчак два роки тому помер батько. Причина смерті, як і у більшості місцевих жителів, онкозахворювання. На одній лише вулиці, де живе 25 родин, за останні роки від раку дихальних шляхів померло більше десяти людей. За словами місцевих жителів, сміттєзвалище регулярно спалахує вже декілька років поспіль. Через сморід і попіл від плавленого пластику діти майже не виходять на вулиці. У Назара дідусь помер від раку горла, а батько зараз страждає від онкозахворювання. Не маємо чим дихати, неможливо сливок назбирати, яблук, бо все смердить от цим сміттям, яке ще й підпалюють, – каже Назар Гаврилюк. – Навіть неможливо піти з друзями погратися на майданчику через дим і сморід».

Однак, свободівців реальний стан справ не цікавив, їх цікавило лише одне - створити у читача враження, що влада звернула увагу на цю проблему лише для того щоб чинити тиск на ВО «Свобода».

Але все це дрібниці порівняно з іншим.

Як тільки у їх хворобливій автора могла виникнути думка про те, що Степан Барна хоче включити до виборчого списку БПП Юрія Дмитришина? Як вони собі уявлять, член ВО «Свобода» мав потрапити до списку Солідарності, та й ще й з такою підмоченою репутацією як у Юрія Володимировича?

Після провалу на парламентських виборах 2014 року «проект» Олега Тягнибока втратив статус парламентської партії. Розуміючи реальний стан у виборчих округах, свободівці  ризикують втратити своє представництво і у органах місцевого самоврядування Тернопільщини. Зрозуміло, що вони маніпулюють  думкою виборців, створюючи собі образ репресованих опозиціонерів. Маневр, в принципі, не поганий, адже в нас ображених завжди жаліли і підтримували, ну добрі серця в українців, шо ж поробиш. Але про які репресії може йти мова, коли всі переслідування свободівців або видумані ними самими, або ж результат їх відвертого і нахабного порушення закону.

Коли затримали на гарячому депутата облради Андрія Козака, свободівці здійняли хай, що їх однопартійця «репресують». Та й сам Юрій Дмитриши неодноразово, маючи проблеми із законом, намагався викрутитися із халепи, граючи роль ображеного владою опозиціонера. Варто згадати лише те, як Михайло Головко рятував його від районного воєнкома, щоб депутата-патріота випадково не мобілізували. Також, на совісті свободівця чорною плямою лежить укладення договорів з родичами на встановлення у Збаражі бруківки. У 2014 році Юрій Володимирович як керівник КП  підписав угоду із рідним братом Ігорем Володимировичем на суму у 179 тис. гривень, а в 2015 році аналогічну угоду із з його тещею Кутною Оксаною Петрівною.   Вартість одного квадратного метра плитки, згідно умов договору, становить 1000 гривень, тобто плитка певне мала бути золотою. Крім того, у 2013 році свободівець не подав декларацію про доходи, що по суті своїй є корупційним правопорушенням, але відповідальності він уник через ті ж таки бідкання нардепа Головка про політичні переслідування однопартійця.

А найкращим прикладом «чесності» і «непідкупності» Юрія Дмитришина є крадіжка ним 14 тисяч гривень з скарбниці збаразького Штабу національного спротиву, які у січні 2014 року волонтери збирали для підтримки Майдану. І хоча крадіжку викрили його однопартійці, грошей Димтришин так і не повернув.

Очевидно, що у свободівців стало доброю традицією не тільки наживатися на своїх виборцях але й втюхувати їм сльозливі історії про політичні переслідування. Їх послухати, так вони з пустелі сад зробити хочуть, а їм заважає погана влада. Але чому ж той сад не розквітнув коли владою були вони, коли Тернопільську ОДА  очолював Олег Сиротюк, коли у обласній раді була свободівська більшість, а на всі ключові посади були призначені їх однопартійці та родичі. Може вартувало б просто менше красти? Тоді б і рейтинги партія мала б високі, і правоохоронці ними не цікавилися.

              

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.