Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як ми вже повідомляли, позачергова сесія Тернопільської обласної ради не відбулася через відсутність кворуму. Тому депутати вирішили перейменувати її в збори і все таки обговорити питання з «лівими» бюлетенями, які знайшли представники політичних партій на друкарні «Тернограф».

 

Перед запланованою сесією відбулась перс-конференція за участю кандидатів, директора видавництва, представників ТВК та журналістів, яка теж була скликана з цього приводу.

 

Що стосується зібрання в обласній раді, то головуючим вибрали пана Сергія Тарашевського, оскільки були зауваження окремих кандидатів про порушення процедури.

 

Далі слово надавали по черзі всім сторонам конфлікту і кожен намагався відбиватись від звинувачень всіма силами. Голова обласної ТВК Галина Щегельська розказала все, що знала і кілька раз наголошувала, що вона має стосунок лише до своєї ТВК і нічого не хоче знати про інші. Жалілася на те, що коштів не було і форс-мажорні обставини. Де взялись ті злощасні їхні 42 бюлетені знайдені активістами — їй невідомо.

 

Далі з високої трибуни слово тримали пан Бліхар і Пастух. Саме вони були першими, хто виявив ці бюлетені в друкарні. Їхні виступи були емоційними і критичними — ще не вивітрилась ейфорія від такого викриття.

 

Після кандидатів попросили щось сказати і директора друкарні Івана Максиміва. Чоловік щось плутався в показаннях, за що його звинуватили в тому, що він погано вивчив настанови замовника афери з бланками. Так нічого путнього і не довідавшись, головуючий запросив наступного «спікера».

 

За деякий час кілька слів сказав і очільник міліції Олександр Богомол. З його слів стало зрозумілим одне: наразі махати руками нічого не дасть, а мусить пройти експертиза вилучених бланків і саме слідство по всій процедурі. Обіцяв зробити це в найкоротші строки.

 

Ось ту і наступив найцікавіший момент. Головний «радикал» Тернополя Святослав Півторак звернувся до пана Богомола з проханням, щоб призначений слідчий у цій справі також вияснив, де взяв бланки бюлетенів Павло Федик, який носить їх містом, а тепер приніс їх до залу і розмахує ними перед очима публіки. Це, звичайно пожвавило ситуацію і пан Федик пообіцяв все розповісти. До речі, до мікрофона чоловік підходи разів з десять і кожен раз піднімав іншу тему. В основному все зводилось до критики і нових викриттів злочинів. Так, в одному з «підходів» він розповів, що в приміщенні «Ромашки» стоять стоси пачок з цукерками фабрики «Рошен» і їх комусь роздають в Барни під самим носом…

 

Хтось з присутніх запропонував з приводу бланків пана Федика, глянути на проблему ширше і  оголосити добровільну здачу бюлетенів в цілому Тернополі, оскільки вони можуть бути не тільки в пана Федика. В момент інциденту на друкарні багато людей тримали їх в руках і носили не тільки в приміщенні друкарні, а й на вулиці. Це не наше припущення, а слова голови міської ТВК з трибуни в залі обласної ради.

 

Далі виступив очільник області Степан Барна. Слово було коротким і патріотичним. Коли до мікрофона знову прорвався Павло Федик зі своїм запитанням, то пан Степан відправив його давати свідчення в міліцію і не зятягувати час.

 

На завершення з трибуни свою версію і пояснення давав голова міської ТВК. Було багато «але», «скрутних обставин» і оправдань. На нього посипався шквал запитань, оскільки саме бюлетенів на голосування за міського голову було знайдено найбільше. Звелось все до того, що чоловікові виявили недовіру, оскільки засумнівались в його професійних якостях.

Скориставшись тим, що голова ТВК на трибуні, самовисуванець на міського голову Роман Кінаш вирішив прояснити ситуацію з тими коштами, які він вніс, як заставу. Говорив про хвилини на радіо і агітацію, а також, що голова ТВК не хоче йому все пояснити, а відправляє читати закон про вибори. В результаті, пан голова сказав, що ці кошти знаходяться на спецрахунку і ні на які потреби не можуть бути використані. В разі перемоги кандидата на перегонах — кошти йому повернуть. Зрозуміли усі, крім, можливо, самого кандидата.

 

Ось на такій оптимістичній ноті і завершилось сьогоднішнє зібрання. Звичайно, нічого не буде вирішено до тих пір, поки триватиме слідство. Тоді будуть встановленні винні і буде прийматись законне рішення. Очільник міліції пообіцяв, що якщо будуть встановлені прізвища винуватців, то їх обов’язково оприлюднять, а вже сортувати тих злочинців по партіях — то не справа аполітичної міліції.

 

Від себе осмілимось додати, що ця ситуація, скоріш за все, не стільки спланована афера, як наслідок звичайнісінького, звичного і повсемісного бардаку… Але в період передвиборчих перегонів вона цілком може бути використана у боротьбі з конкурентами, як між окремими кандидатами так і партіями загалом. Боротися вже почали, і продовжать аж до логічного завершення — виборів… А може і дальше, якщо будуть виявлені фальсифікації.

Новини Тернопільщини

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.