Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

 

Вже ближчими днями новообрані депутати міської ради зберуться на першу сесію. На ній, ймовірніше за все, розглянуть основні питання майбутньої діяльності: затвердження сесійного регламенту та призначення секретаря міськради.

Ці питання визначать майбутню долю міської ради та значимість самих депутатів. Особливо це стосується регламенту. Якщо говорити доступно, то регламент – набір правил, інструкцій та повноважень, які після затвердження стають обов’язковими.
Регламент минулого скликання, який міський голова швидше за все спробує протягнути і для цієї каденції, орієнтований на максимальні повноваження мера. Тобто більшість важелів та можливостей, які могли б бути в депутатів, зараз є в мера та його виконавчого комітету.

Приміром призначення керівників комунальних підприємств та установ, можуть відбуватися депутатами на сесії, а не мером чи виконкомом. Містобудівні умови та обмеження забудови ділянок, можуть давати депутати, а не мер чи виконавчий комітет. Проекти рішень з голосу (таким чином проштовхують потрібні рішення без попереднього ознайомлення з громадою- авт.) можуть бути заборонені, хоча зараз дозволені.
Тобто діючий регламент перевів депутатів з статусу “тих хто впливає і вирішує долю міста” на тих, які “формально голосують та мало на що впливають”.

Пріоритетне завдання новообраних депутатів, і це логічно, добитися змін в регламенті, забрати частину повноважень в мера та виконавчого комітету, перевести все в публічну площину для голосування в сесійному залі. Тобто депутат може і має стати ДЕПУТАТОМ. Та в цьому не зацікавлений сам Сергій Надал, адже тоді він буде “англійською королевою”. За нашою інформацією міський голова уже шукає підтримки як в різних фракцій так і в окремих нових депутатів. Він не так зацікавлений в довготривалій співпраці, заради “забезпечення життєдіяльності міста”, як в разовій підтримці збереження діючого регламенту. Адже якщо вдасться залишити в дії старі правила гри, навіть опозиційна депутатська більшість буде не дієвою, бо ж левову частку задуманого (часто не на благо міста), можна пропихнути чи то мерським розпорядженням, чи то рішенням підконтрольного виконавчого комітету чи то заветувавши небажану ініціативу міських обранців.

І депутати це розуміють. Та чи проголосують за зміни, які забирають повноваження мера й виконкому, під питанням. І мова не лише про 13 депутатів-свободівців, які голосуватимуть як мер скаже, навіть по-при власну думку, а й про представників інших політичних сил. Подейкують, що прохання міського голови не голосувати за зміни, а залишити все як є, підкріплені чималими сумами в доларах і з чотирма нулями. То ж чи продадуться новообрані депутати та хто (голосування буде поіменним) буде “регламентною повією” стане відомо дуже скоро…

Погляд

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.