Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вибори завершилися. Результати всім відомі. На черзі – розподіл сил у місцевих радах.

Якщо з Тернопільською обласною радою усе більш-менш зрозуміло – там «порошенківці» гратимуть основну роль, то з радою міською в обласному центрі не все так просто, як може здаватися на перший погляд.

Бо хоч на виборах мера і переміг «свободівець» Надал, а сама фракція «Свободи» отримала найбільше депутатських багнетів, все ж їм цього явно не вистачить для «протягнення» через сесію важливих рішень. Значить, доведеться йти на компроміси, доведеться з кимось домовлятися.

Хто з Надалом?

По-перше, самі «свободівці». Було б навіть дивно, якби фракція «Свободи» пішла наперекір своєму ж однопартійцеві-меру. Хоча, подейкують, ще якийсь тиждень-другий до виборів про такі «розклади» говорили ледь не вголос.

Відразу «ляжуть» під Надала радикали Ляшка. Головне питання тут – в ціні, яку самому Надалові доведеться за такі домовленості заплатити.

Те саме стосується і «Народного контролю», віконний бізнес якого занадто зав’язаний на Тернополі.

Хто проти нього?

Інша річ – хто піде в опозицію до Надала. По-перше, це «Самопоміч». Занадто-бо вже часто піарники Надала перед виборами обливали брудом своїх політичних конкурентів. І цього ставленики Садового їм явно не пробачать.

Так само проти Надала налаштована і «Батьківщина», яка ще пам’ятає, як після виборів 2010-го Сергій Віталійович «взяв під крило» доморощених партійних рейдерів «Батьківщини» Сандія і Кирика. Зрештою, 4 депутатів цієї фракції навряд чи справлятимуть бодай якийсь вплив на прийняття рішень в новій раді.

«Золота карта» Шумади

Чого не скажеш про тернопільських «порошенківців». Бо при існуючих політичних розкладах виходить, що саме вони отримують «золоту карту».

Якщо ж переходити на персоналії, то в цьому контексті вимальовується передовсім постать Віктора Шумади (який зараз є одним із заступників Степана Барни, голови ТОДА, і, як стверджують, є його кумом - прим.ТТ).

На початках своєї політичної кар’єри ця людина тісно співпрацювала з Романом Заставним, очолюючи комунальне підприємство «Адмінтехінспекція». Після приходу до влади Надала КП ліквідували, а над самим Шумадою навис дамоклів меч кримінального переслідування. Проте щось чи хтось завадив Надалу довести цю справу до кінця і ось Шумада знову вибрався на «політичний олімп» Тернополя. Цього разу – як колишній товариш екс-мера, а тепер нардепа Заставного і теперішній товариш колишнього нардепа, а тепер голови ОДА Барни.

Надал розуміє, що без «Блоку Порошенка» про більшість в міській раді йому можна і не мріяти. Тож єдиний вихід для нього – призначити Шумаду секретарем ради.

Якщо це відбудеться – а сумніватися тут нема змісту – Шумада стане другою людиною в міській раді.

Думаєте, навіщо це «порошенківцям»? Нащо розкручувати історію про «свободівських терористів» під Верховною Радою, нащо садити за грати «свободівця» Сиротюка, якщо потім з цією ж «Свободою» можна з легкістю співпрацювати?

Насправді мета в команди Порошенка доволі далекоглядна і стосується вона… майбутніх президентських виборів. Кажуть, що основним конкурентом Порошенка на них буде не Юлія Тимошенко і не Олег Ляшко, а чинний міський голова Львова і водночас лідер об’єднання «Самопоміч» Андрій Садовий. Звідси завдання номер один для «порошенківців» – будь-якими засобами довести безперспективність «Самопомочі» і її керівника. Оскільки ж мета в політиці завжди виправдовує засоби, то не гріх «Блоку Порошенка» і зі «свободівцями» злигатися.

Новини Тернопільщини

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.