Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

До Тернополя із робочим візитом прибув Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні пан Еліав Бєлоцерковські.

Під час зустрічі голова Тернопільської облдержадміністрації говорив з іноземним гостем про можливості співпраці з підприємцями Ізраїлю та сприяння розвитку торгівельно-економічної сфери.

«Ізраїль входить до двадцятки найвпливовіших країн світу. Тому візит Надзвичайного  та Повноважного посла  Держави Ізраїль на Тернопільщину - це позитивний сигнал для всієї світової спільноти. Від самого початку тривожних подій у нашій державі, Ізраїль завжди підтримував територіальну цілісність України. Ми ж сподіваємось і на подальшу тісну співпрацю», - зауважив голова ТОДА Степан Барна.

Очільник області сподівається на співпрацю у сфері  економіки, торгівлі, освіти, медицини, туризму. Харчової та деревообробної промисловості. Серед найпривабливіших секторів — агропромисловий комплекс. Перспективним являється й співробітництво між медичними установами. Підготовка спеціалістів, які б займалися проблемами, що зумовлені  воєнними діями, створення відповідних реабілітаційних центрів. А також програма обміну студентами, інвестиційні проекти.

«Ізраїль зацікавлений у співпраці з Тернопільською областю, — зазначив Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні пан Еліав Бєлоцерковські. — Та перш за все необхідно ознайомити ізраїльтян з потенціалом Тернопільської області. Наша подальша співпраця має відбуватися у форматі робочих зустрічей з ізраїльськими бізнесменами, щоб у прямому діалозі представити свої можливості. Зі свого боку я можу рекомендувати їм взяти до уваги потенціал Тернопільської області».

Однак не обійшлося під час зустрічі і без неприємних моментів. Про проблеми євреїв на Тернопільщині розповів голова єврейської общини Ігор Бензерук (Кацнер). Він зауважив, що влада не надто активно співпрацює з євреями.

«Єврейська громада мусить проводити зібрання на околицях міста, бо наше приміщення на Острозького нам не належить. Також влада не зацікавлена, щоб єврейська релігійна громада мала приміщення для богослужінь. Я вже мовчу про впорядкування кладовищ. Зазвичай ми самостійно приводимо їх до пуття не чекаючи на підтримку влади, - зауважив Ігор Бензерук. – Якщо Тернопільщина хоче тісної співпраці з Ізраїлем – то потрібно уважніше ставитись до проблем євреїв, які живуть в Україні»

Степан Барна, зауважив – що більшість проблем не у його компетенції. Однак він спільно з міським головою вивчить ситуацію та виправитись всі недоліки.

Примітка ТТ. Звісно, це найнагальніша проблема для Тернопільщини. Тепер губернатор і мер міста мають шукати, де би євреї за гроші громади мали зустрічатися. Бо в нашій області, звісно, євреї - це найбідніші люди ...

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.