Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Донедавна маловідома широкому загалу громадська організація Асоціація хірургів Тернопільської області жодним чином не привертала увагу ласих до наживи чиновників. Але загальне зубожіння населення та тривала економічна криза в країні, зазвичай, підштовхує  пройдисвітів до все нових і нових схем збагачення. Отож щось подібне трапилося і з Асоціацією хірургів.

Протягом довгих років Асоціацією хірургів області керував покійний ректор медакадемії Леонід Ковальчук. За часів Леоніда Якимовича, котрий на той час був заступником голови Правління Асоціації хірургів України, місцева організація працювала над питаннями підвищення професійного та наукового рівня хірургів Тернопільщини. Здобутки членів цієї організації в колах медичних працівників були знаними та високо цінувалися в Україні та закордоном, проте після смерті професора Ковальчука активна діяльність структури фактично припинилась.

Майже два роки об’єднання хірургів було без керівника та існувало тільки на папері. Але нещодавно з’явилися люди, які вирішили взяти на себе благородну місію – відновити функціонування Асоціації, ну і між іншим її «трішки» очолити. Здавалося б до чого тут зловживання? Але цього разу без них таки не обійшлося.

Виявляється, що головний хірург департаменту здоров’я ОДА Володимир Максимлюк, прикриваючись благою метою відновлення Асоціації, вирішив заробити грошенят на своїх колегах. Заручившись підтримкою впливового проректора ТДМУ  Степана Запорожана, пан Максимлюк минулого тижня розіслав головним лікарям медичних закладів області лист-директиву. Цим  листом він зобов’язав керівників здійснити ряд заходів, що мали б сприяти приведенню роботи Асоціації до рівня роботи лікарських самоврядних організацій ЄС.

«Рівень закладів Європейського Союзу» - звучить гордо та шляхетно, з цим не поспориш. Однак, чомусь автор доленосної директиви поряд із дорученням надати пропозиції щодо напрямків розвитку Асоціації не забув наголосити керівництву закладів про необхідність сплати їх підлеглими щорічного диференційованого членського внеску у розмірі еквівалентному 100 доларів США докторами медичних наук, 50 доларів лікарями з медичним ступенем та 15 доларів студентами і лікарями-інтернами.

Хотіли європейські стандарти – матимете європейські ціни! І це при тому, що за часів керівництва Асоціацією професором Ковальчуком щорічний членський внесок доктора наук становив лише 100 грн., що вже казати за інтернів та студентів.

Свої побори автор директиви пояснює рішенням пленуму Асоціації, законність якого залишається досить сумнівним.

Вже понад півроку серед медиків міста ширяться чутки про «картельну змову» Максимлюка та Запорожана, котрі намагаються підпорядкувати своєму впливові  фінансові потоки обласної медицини. Лікарі стверджують, що ними вже тривалий час проводиться робота над тим щоб «підім’яти» під себе Асоціацію, як засіб впливу на авторитетних науковців та спеціалістів галузі. Очевидно, що піврічні труди увінчалися успіхом і вони вже відчули себе місцевими князьками, яким сам Бог велів обкладати податками медиків-трударів.

Внутрішні протистояння та проблеми у «клановому» середовищі медиків існували завжди, що не є дивним, проте ніколи працівників галузі так нагло і відверто не обкладали «даниною».

На які ж такі видатки планує Володимир Максимлюк спрямовувати тисячі зібраних доларів? Чи не на підкуп високопоставлених посадовців, чиє мовчазне одобрямс має забезпечити подальший добробут і процвітання учасників «картелю»?

Примітка ТТ. Стаття написана на основі листа, який надіслали на редакційну адресу...

«Тернопільський тиждень»

 

Департамент охорони здоров’я тернопільської облдержадміністрації

46021, м. Тернопіль, вул. Грушевського, 8, тел..(0352) 25-48-76, факс (0352) 52-25-83,                    e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Від _______ 2015 р. _______1- 03                                 

Головним лікарям лікувально-профілактичних закладів, головам районних, міських, регіональних осередків Асоціації хірургів Тернопільської області

 

У зв’язку з реформуванням організаційно – методичних засад роботи Асоціації хірургів України та з метою приведення принципів її роботи до рівня відповідних лікарських самоврядних організацій Європейського Союзу звертаємося з проханням до 25.11.2015 року надати наступну інформацію:

1. Інформація про членів районних (міських) осередків Асоціації хірургів Тернопільської області за формою

 

П.І.Б.

Дата

Місце

Посада

Науковий

Контакти для

 

народження

роботи

 

ступінь

спілкування

 

 

 

 

 

(телефон,

 

 

 

 

 

електронна

 

 

 

 

 

адреса)

 

 

 

 

 

 

 

2. Пропозиції щодо напрямків розвитку Асоціації хірургів Тернопільської області та України.

3. Окрім того, просимо Вас поінформувати хірургічну спільноту про прийняте пленумом Асоціації рішення щодо встановлення диференційованого щорічного членського внеску до Асоціації хірургів України у розмірі:

Доктори медичних наук, професори – еквівалент 100 доларів США; Лікарі хірурги з науковим ступенем кандидата медичних наук або без наукового ступеню – еквівалент 50 доларів США; Студенти, лікарі–інтерни – еквівалент 15 доларів США.

Окремо просимо наголосити наступне: 50% членського внеску повинно залишатись для потреб та розвитку регіонального осередку Асоціації.

Надсилаємо  Вам Проект Статуту Асоціації хірургів  Тернопільщини (додаток 1).

4. Зазначену вище інформацію та доповнення до Статуту Асоціації хірургів  Тернопільщини просимо надати до 25.11.2015 року на електронну адресу maksymlyuk @ukr.net та паперовому носію.

 

             З повагою Головний  хірург департаменту здоров'я  д.м.н., проф.    В.І.МАКСИМЛЮК 

 

Коментарі  

 
+1 #2 Tilestra 01.02.2016 16:16
Об’єднані громади чекають від МОЗу чіткого бачення щодо управління закладами первинного рівня медицини
http://decentralization.gov.ua/news/item/id/1418
Цитувати
 
 
+4 #1 петя 25.11.2015 17:36
А спитайте Максимлюка де в1н под1в внески за минул1 роки?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.