Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Жителя Тернопільщини заочно судитимуть за сприяння діяльності терористичних організацій  

Прокуратура Тернопільської області звернулася до суду з клопотанням про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).  

Встановлено, що житель Тернопільщини упродовж квітня-вересня 2014 року підшукував та спонукав жителів м. Тернополя до участі в збройному протистоянні на боці терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» у рядах бійцівського клубу «Оплот» проти підрозділів Міністерства оборони України та правоохоронних органів, які проводять антитерористичну операцію.

Підозрюваний по даний час вчиняє умисні дії для забезпечення злочинної діяльності вказаних терористичних організацій необхідними засобами, знаряддями та транспортними засобами для підготовки і здійснення терористичних актів у Донецькій та Луганській областях.

У зв’язку з тим, що житель Тернопільщини переховується від слідства на тимчасово окупованій території України, його оголошено у міждержавний розшук та надано судом дозвіл на його затримання та привід для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Окрім того, прокуратура звернулася до суду з клопотання про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування у цьому кримінальному провадженніу рамкахст.297-1-297-5 КПК України.  

Довідково:Главою 24-1, якою доповнений Кримінальний процесуальний кодекс України, передбачено процедуру проведення спеціального досудового розслідування та спеціального судового провадження щодо підозрюваних (обвинувачених), які переховуються від органів слідства і суду за межами України та ухиляються від кримінальної відповідальності за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини. Тобто законодавство надає можливість судам заочно засудити осіб у випадку, коли вони перебувають у міждержавному чи міжнародному розшуку.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.