Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернополянам уже почали надходити платіжки за тепло за зимовими тарифами. Суми у квитанціях, м’яко кажучи, шокують. Тариф на опалення газом зріс на 86 (!) відсотків і нині складає 14,88 гривні на один квадратний метр опалювальної площі! Відтак, якщо в помешканні не встановлене індивідуальне опалення, лише за тепло доведеться викласти кругленьку суму.
Так, за опалення двокімнатної квартири площею 62 квадратні метри тернополянка Ірина Марушій за жовтень заплатила 700 гривень, а якщо сюди додати ще спожиту електроенергію, плату за газ, воду, послуги ЖЕКу, то набіжить ціла тисяча! Якщо ж врахувати, що опалювальний сезон розпочався лише з середини жовтня, а зарплатня на Тернопільщині – одна з найнижчих в Україні, то левову частку доходів зжере квартплата. А що вже казати про пенсіонерів? Для того, щоб опалити стареньку хатину в селі, доведеться віддати чи не усю пенсію…

Нещодавно Україну сколихнув безпрецедентний випадок: на Черкащині 80-річна пенсіонерка покінчила життя самогубством (повісилася) після того, як отримала квитанцію за спожитий у жовтні газ. У своїй смерті бабуся звинуватила керівництво держави. До передсмертної записки прикріпила квитанцію за газ. У квитанції від місцевих газовиків фігурували декілька сум, що в загальному підсумку склали понад 4 тисячі гривень. Звикла до розрахунків і не мати боргів, совісна бабуся не витримала… Як бачимо, Яценюку і його грабіжницькій банді мало смертей українців на східному фронті. Вони так гребуть, що влаштували цілому народові рафінований “тарифний” геноцид. При цьому Яйценюк цинічно заспокоює, мовляв, оформляйте субсидії, економніше використовуйте газ — і тоді ми зиму обов’язково переможемо! Нема межі нахабності і брехливості “умного мальчіка” в окулярах. Адже відомо: насправді так звані субсидії — це суцільні митарства і дрібні копійки, а вкластися у соціальну норму — 200 кубів у місяць — абсолютно нереально. Отож, за умови, що 1200 кубометрів газу за опалювальний сезон коштуватимуть по 3,6 грн. за куб, якщо використовувати до 200 кубів у місяць, а якщо більше 200 – то вже понад 7 грн. за куб, прості підрахунки показують, що суми будуть просто астрономічними. А отже, або приклади з черкаською бабусею стануть масовими і ми повернемося до ситуації, як під час Голодомору 1932-33 років, або народ доведуть до того, що буде Третій Майдан і все справді завершиться кулею в лоб.

Порятунок замерзаючих — справа рук самих замерзаючих

А тим часом усі масово утеплюють помешкання, аби зменшити споживання газу. Це актуально особливо для мешканців приватних будинків, які кажуть, що тепер палити газом – невимовна розкіш. У селах масово повертаються до давнього способу і палять дровами та вугіллям. Для тих, у кого збереглися старі грубки, це не проблема, а дехто встановлює твердопаливні котли або переходить на електрику. Словом, кожен рятується, як може!

– Щоб зекономити на опаленні, тернополяни почали масово утеплювати свої квартири, – розповідає директор КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрій Чумак. – Прогулюючись містом, можна побачити безліч будинків, на фасадах яких є утеплені острівці. Одначе найбільш ефективно це робити для усього будинку і встановити лічильник тепла для цілого будинку, тоді економія буде відчутною. Мешканці гуртожитку на вул. Лук'яновича, 1 пішли іншим шляхом і завдяки програмі енергоефективності встановили індивідуальний тепловий пункт, що дозволяє самостійно регулювати подачу тепла. Порівняно з попередніми показниками, за жовтень мешканці будинку зекономили майже 60% тепла, і це при тому, що в помешканнях стало тепліше!

Мало того, що дорогий, то ще й неякісний!

Кабмін Яйценюка грабує народ не тільки на тарифах. Газ, який постачають населенню, – неякісний і саме тому зростає його споживання. Про це нещодавно на брифінгу заявив народний депутат Юрій Дерев'янко.

“За останніх кілька років кількість спожитого газу зросла, як мінімум, на 30%. Причина у тому, що нам постачають низькоякісний газ, що не відповідає європейським вимогам, – стверджує Юрій Дерев’янко. — І це, незважаючи на те, що в угоді з ЄС чітко зазначено, що Україна взяла на себе зобов’язання з енергоефективності. Однак енергоефективність по-українськи — це 10 пар шкарпеток, верхній одяг та ковдри, бо люди економлять і сидять у холоді…”

Середній показник калорійності газу в Європі – близько 11 000 ккал. В Україні він набагато нижчий, але цього ніхто не контролює. За словами Дерев’янка, в Україні запроваджена така практика, що газові компанії контролюють… самі себе. Група народних депутатів від різних фракцій зареєструвала у парламенті законопроект № 3248 «Про внесення зміни до ст. 12 Закону України «Про ринок природного газу» щодо відповідності якості природного газу європейським стандартам, однак профільний комітет не рекомендував його приймати, відстоюючи, на думку Юрія Дерев’янка, інтереси олігархів, на яких працює Яценюк.

Замість P. S.
За такої ситуації постає дилема: платити чи не платити за газ? Мало того, що тарифи — нереальні, для більшості населення вони просто не по кишені. Отже, споживачі або будуть платити частково, або взагалі не будуть платити. Тоді їх помешкання будуть просто відрізати від голубого палива і прирікати людей на холодну смерть або відбиратимуть помешкання за борги. Але й тут є проблема: що робити із мільйонами порожніх квартир, у яких буде нікому жити і яких ніхто не купить? Хіба наша влада додумається до того, що вижене українців у холодні ліси та поля, а натомість заселить біженців з арабського Сходу.

Нова Тернопільська газета

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.