Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

«Брудні» інтриги та пусті обіцянки навколо побутових відходів з Тернополя тривають…

Договір про безперешкодне вивезення сміття дійсний лише до 1 жовтня цього року, тому на сесію міської ради було винесено питання "Про внесення змін до договору з Малашовецькою сільською радою, затвердженого рішенням міської ради від 25.06.2011 року № 6/п10/1". Про це 20 вересня цього року повідомив офіційний сайт міської ради (див.мал.1).
Маючи намір провести сесію в останній день перед тим, як сміттєзвалище для тернопільских відходів буде зачинене остаточно, міський голова Сергій Надал перестраховується бажанням продовжити дію згаданого договору, тому такий пункт і зявився в порядку денному. Це означає лише одне: альтернативи як не було, так і немає.
Обіцяного будівницва сміттєпереробного заводу в травні 2011 року тернополяни так і не дочекалися. Як і сміттєсортувальної лінії, про яку не говорив перед виборами тільки лінивий, а теперішній мер навіть записав негайне її встановлення в свою передвиборчу програму.  Агенство національних проектів, очолюване нашим земляком В.Каськівми, теж не спішить називати Тернопіль тим містом, яке разом з містами-мільйонниками може розраховувати на допомогу Агенства. Про наше місто на сайті установи немає жодної інформації, яка стосується переспектив у співпраці (див.мал.2).
Щодо приватних полігонів, про які говорив зовсім недавно очільник міста, впевнено даючи чергові обіцянки, то в борг брати сміття не поспішають, а новий тариф в розмірі обіцяних мером 5 гривень ще не введений.
Проте, вже 26 вересня на тому ж таки офійційному сайті міської ради зявився ніби-то остаточний порядок денний проведення сесії і пункт про договір з селом Малашівці просто зник!
Це можна пояснити тільки одним: знайдено якийсь вихід. Можливо, мер знову пообіцяв гроші, хоча в це важкко повірити, оскільки в проекті рінення про зміни до цьогорічного бюджету з управління житлово-комунального господарства забирають понад 1 млн.300 тис. гривень.

Тим більше, що з попередніми коштами, які перерахували селу Малашівці, досі є проблеми - одні мешканці хочуть їх отримати, бо вони прописані в селі, а інші - бо вони там фактично живуть. Якщо заглибитися у цей конфлікт, то можна дійти парадоксального висновку: 8 місяців попередньої сміттєвої кризи дорогу на сміттєзвалище перекривали ті, які формально не є жителями цього села, оскільки в ньому не зареєстровані. Азакон забороняє в такому випадку отримувати кошти, які перерахувало місто до сільського бюджету.
Цілком імовірним може бути сценарій і свідомого замовчування проблеми до останнього і тоді хтось має виступити рятівником і внести відповідний проект рішення з голосу.
Але що чекати тернополянам після 1 жовнтня, схоже, не знає ні міський голова Сергій Надал, ні його свободівська більшість…

«Тернопільський тиждень»

 alt 

  alt  

Коментарі  

 
0 #6 нині 05.10.2011 06:06
Надал хоче вирішити і це видно. якщо не все получається, то не треба злорадствувати а ліпше помогти
Цитувати
 
 
+1 #5 АГА 29.09.2011 19:41
Це не проблема одного Надала і народилася не сьогодні. Може хтось замість бруду запропонує більш конструктивні варіанти?
Цитувати
 
 
+3 #4 ВОЛОДЯ 29.09.2011 09:13
Я сам був присутній на зборах у селі і чув запевнення мера про припинення вивезення сміття до 1 жовтня цього року на свалку с. Малашівці. Також на скільки відомо з газет і на сесії міської ради було підтверджено п. Надалом про такі наміри. Я розумію, що якщо цього не відбудеться, то наш голова просто примітивний брехун та мілкий аферист! Не може поважаюча себе людина, яка займає таку високу посаду та надану людьми довіру ляпати язиком, як помелом.
Цитувати
 
 
+9 #3 Людина 27.09.2011 21:30
Ця проблема напевне буде актуальною ще дуже довго(все жалежить лише від самих людей!)в Міста точно нема такого фінансування щоб побудувати сміттє переробний завод, все на що хватає це окремий мусорник для пластику!!!
Цитувати
 
 
+11 #2 Василь 27.09.2011 19:32
Надал рятуеться як може, бо час розплати близько i Тягнибик не поможе
Цитувати
 
 
+10 #1 опортуніст 27.09.2011 16:25
капєц, до чого довели місто. може би Надал в себе в Байківцях керував. або в Кутківцях - там Левків його підтримав
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.