Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У гонитві за дешевизною люди забувають, що можуть наразитися на небезпеку. Бо, як каже відома приказка, сир "задурно" буває тільки у мишоловці. І як не застерігай українця від шахраїв, життя показує невтішні приклади. Як не описуй схеми, за якими його дурять, він усе одно потрапить аферистам на гачок. І неважливо, чи це підозрілі відсотки кредитів-депозитів у банках, чи фінансові піраміди на зразок МММ. Українці вже пережили і встигли забути скандал з "Еліта-центром" у Києві, а тернополяни набили гулі на граблях "Будівельника" Щепановського і ще наб'ють із його майже братом-близнюком "Набережним кварталом". Однак упадання за дешевизною чи навпаки - привидом великих прибутків веде до біди.

Коли не рятує здоровий глузд, то в ситуацію втручається інтуїція.

Це стосується багатьох тернополян, котрі наважувалися, але таки не зважилися купити занадто дешеве житло від «Набережного кварталу». Будинок, який зводить ця фірма на Будного, 30, збудували... на місці масових розстрілів євреїв під час Другої світової війни. Якщо коротко, то на кістках.

Не дивно, що міська влада не видає жодних дозволів на схожі проекти. 

Для початку - трішки історії. За даними історичних джерел, із 5 вересня 1941 року по 20 червня 1943-го у південній частині Тернополя діяло гетто. Це одне з перших гетто в Галичині. Межі його проходять нинішніми вулицями Руська, Львівська, Шептицького, Срібна і площі Ринок. 

До 25 вересня 1942 року усю територію та околиці заселили євреї. За приблизними підрахунками - більше 12 тисяч осіб. Територію обгородили колючим дротом у два ряди, охороняли її гестапівці та українська поліція. За наказом німецького командування утворили "Юденрат".

Щоби хоч трішки уявити становище ув'язнених, варто дізнатися лише деякі подробиці з тих страшних часів. Євреям на день видавали по 100-150 грамів сурогатного хліба й тарілку гарячої їжі. В'язням забороняли виходити за межі гетто, купувати харчі чи отримувати передачі з волі. Їх змушували важко працювати - гонили на заготівлю деревини, дорожні роботи, залучали до очищенні міста від нечистот. Жінок, дітей і людей похилого віку розстрілювали поблизу Петриків, за 2 кілометри від Тернополя.

Хворих ніхто не лікував. А таких щоразу більшало через погане харчування і страшні побутові умови та виснаження. Щодня в гетто помирало 100-150 в'язнів. Однак гестапівці на це не зважали. У деяких випадках хворих навіть розстрілювали. А під виглядом відправки на роботу ув'язнених цілими групами (300-500 осіб) вивозили на машинах і вбивали. Так гестапівці провели п'ять винищувальних акцій.

І от нині, за кількадесят років після тих страшних події на тернопільській вулиці, під кількома метрами землі якої спочивають кістки невинно замучених людей, звели житловий будинок.

Ще наші предки з пошаною ставилися до цвинтарів і місць масових захоронень. Вони знали - це не тільки вияв поваги, а й можливість убезпечити себе від так званих полтергейстів, духів, що тривожать живих у домівках. 

Як свідчить практика, мешканці житлових масивів, побудованих у таких місцях, будуть неминуче піддаватися впливу негативної енергії. Не треба бути екстрасенсом, щоби відчувати якісь потойбічні впливи. За даними статистичних звітів, мешканці таких будинків набагато частіше стають пацієнтами психіатричних лікарень, ніж ті, хто живе в будинках без похмурої історії. Згідно з даними статистики, серед мешканців злощасних будинків є чимало тих, хто стає алкоголіком, наркоманом або раптово покінчує життя самогубством.

Яскравий приклад того, як влада не дала забудівнику порушити вічний спокій загиблих, дала Вінниця. Кілька років тому одна фірма вирішила звести житловий будинок на місці єврейського цвинтаря. Коли рили котлован, наткнулися на захоронки, а неподалік знайшли могильні плити.

Міська влада, дізнавшись про це, заборонила проводити будь-які роботи. У Тернополі також міська влада скасувала дозволи на зведення житлового будинку від «Набережного кварталу». Оформлення цих квартир буде провести не можливо. До того ж звичайні тернополяни можуть отримати крім офіційних проблем ще і потойбічні небезпеки.

     набережний квартал, сайт, скандали, тернопіль, фото, тернопільський тиждень     

 

Коментарі  

 
-1 #1 Мирон 20.12.2015 20:45
Знову брехлива проплачена публікація. Які кістки, які розстріли на Будного? Ніколи ніхто про це не знав, а тепер автор анонімної дези звідкись дізнався? Точно, що від когось із тернопільської будівельної мафії, що воюють з конкурентами із "Набережного кварталу" всіма методами, брешуть і гріха не бояться? Хто у нас спец по проплаченій дезі Вербіцький, Шкула чи ще якісь борзописьці найшлисі?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.