Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

А нам такі потрібні.

Мова піде про недалеке призначення директора департаменту освіти ОДА. А роздуми наступні.

 Звільнивши місце очільника освітянського департаменту, губернатор нашої області, напевне, розмірковував – кого б це поставити керувати освітянами області, тобто вчителями, викладачами вишів,дошкільнятами. Жодному із працюючих в зазначеному відомстві, тобто в департаменті освіти ОДА, не було запропоновано його очолити, хоча гідні та розумні люди там є, роботу знають і ставляться до неї відповідально. Тому питання постало гостро – а хто ж?

 Відомо,що 20% доплата за престижність педагогічної праці, яка була впроваджена за часів прем’єрміністерки Тимошенко,  була віддана на розгляд райрад, бо в бюджеті вони були непередбачені. І в багатьох районах вирішено було однозначно – цим 20% бути!

А от у Козівському, з приходом тоді нового 2014-2015 навчального року та керівниці Ольги Хоми, цю доплату зняли і то без «базару». А вчителі чекають і надіються. Та дарма… очільниці відділу освіти Козівської РДА тепер тим більше все до лампочки. Бо вона йде на підвищення. Бо саме ця пані,Ольга Хома, і має очолити департамент освіти ОДА. Хіба не круто?

Висновок напрошується сам по собі – така «тьотя» нам підходить. Особливо враховуючи критичний фінансовий стан освіти на 2016 рік. Закрити, скоротити, недоплатити – ось наше гасло!!! Хіба не зручно? Ще б пак…

А перспективи «розвитку» освіти Тернопільської області приблизно такі: все урізати, методкабінети скоротити, школи з малою наповнюваність закрити ( навіть не бажаючи спробувати їх зберегти)…О, якось так. Правда, всім зручно? Крім вчителів…А шкода…

І наостанок – кадрова політика тернопільських можновладців вражає.

P.S. Як відомо з власних джерел, пані Хома мала би вже ставити магарич з приводу свого призначення, бо зі столиці вона та її затверджені документи вже повернулася.

"Теронопільський тиждень"

Коментарі  

 
0 #11 Дописувач 11.12.2016 23:36
Не дай, Боже,як то кажуть, з Івана пана!
Цитувати
 
 
0 #10 Знайома 13.11.2016 11:44
Вона ще там? Яка держава,такі і керівники. І навпаки)
Цитувати
 
 
-5 #9 Людмила 05.01.2016 23:05
Саме таких керівників як О.З.Хома потребує наша область. Переконалась на власному досвіді. Успіхів і плідної праці
Цитувати
 
 
-6 #8 катя 04.01.2016 12:06
Чого ви всі так її критикуєте????вона гарна дінка і багато хорошого зробить для освіти
Цитувати
 
 
+6 #7 Анна 02.01.2016 22:06
Стаття,трохи пахне "жовтизною", не зовсім професійна. Але, як то кажуть, катюзі по заслузі! Хай шановна пані Хома сама відчує, як то обливають брудом, не з'ясовуючи суті справи. Адже не завжди можна керуватися лише емоціями, привселюдно висловлювати свою суб'єктивну думку.Щодо інтелекту Ольги Зіновіївни:тут все впорядку, просто їй бракувало досвіду, з початкової школи зразу в крісло начальника відділу освіти...ну трохи завеликий стрибок, взагалі можна впасти нижче плінтуса, зарано їй ще в департамент. От, якби вона пройшла всі щаблі освіти, побула б завучем, директором школи, то зовсім по-іншому підійшла до своєї роботи і не гналася за висотами. А як же вона може зрозуміти сільських вчителів? Вона не працювала в школах околиць, навіть її діти не ходили в сільські школи...Вона навіть не уявляє як там виживають, ще й за власні кошти заправляють принтери, купляють крейду і т.д.Ну і хай їздимо на фірі, що ж тут такого!? Люба О.З., бажаю вам тільки успіху!Але зрозумійте й нас!
Цитувати
 
 
-7 #6 яся 29.12.2015 14:34
А нам працювалось добре ,а може хтось заздрить?
Цитувати
 
 
+8 #5 оля 28.12.2015 11:40
при чому тут фіра чи не фіра,то треба було кадрами займатися, а не гроші рахувати чи відбирати. А якщо половина вчителів - глибокі пенсіонери і селяни, то замінити молодими і перспективними. Гадаю, на черзі таких багато.А справа в тому,що людина на такій посаді має бути інтелектуальною , ввічливою, творчою та відповідальною, а не крикливою та хамовитою, як Хома. та і звертатися до людей потрібно з повагою, на не "ти,біленька", "ти, грубенька", "ти чорненька".
Цитувати
 
 
-4 #4 ЛІЛЯ 27.12.2015 23:44
Вибачте шановні,а защо платити як в Козівському районі більша половина вчителів возять на "фірі" до школи ,,,, за що їм платити . Якби О.З. дійсно подивилася по школах то вона б подумала .що вона попала в дім перестарілих .
Цитувати
 
 
+11 #3 колєжанка 27.12.2015 17:12
Черговий ляпас освіті області! Кому в хвору голову прийшла така брєдова ідея призначити цю тупу вискочку на таку поважну посаду? Боже, що діється, коли вже це закінчиться? Та хоч трохи думайте головами,шановн і керівники області, а не іншими частинами тіла. Що ж воно біднятко буде робити в департаменті, якщо за період роботи в Козові навіть не була у всіх школах, не пам"ятає всіх директорів, не кажучи вже про щось інше.Та й на роботу ходила зрідка. Просто жах якийсь. Але з Козови її таки заберіть!!!
Цитувати
 
 
+11 #2 педагог 27.12.2015 17:03
Цікаво, якими критеріями керувався Барна, якщо справді призначить цю"керівницю", я маю на увазі Хому, на таку важливу посаду. Керівника з таким низьким рівнем інтелекту у Козівському районі ще не було... А ще в найкоротшій спідниці.(Хіба це привабило губернатора). "Прошу деректорів відвідати симінар" - це резолюція начальниці на документі. До чого ми котимося? Дуже соромно за нашу тернопільську освіту, невже ми не варті професійного керівника. Пане голово ОДА, згляньтеся над нами, не збиткуйтеся над освітою, ви ж сам педагог.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.