Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Ви чули про те, що в Україні закінчилася війна? Чи про те, що до тернопільських матерів повернулися зі Сходу їхні сини? Чи про те, що волонтери перестали збирати кошти для підтримки армії, бо армія вже повністю всім забезпечена? Як це ви не чули про такі речі? Запитайте он у чиновників Тернопільської міської ради – вони вам підтвердять, що все дійсно так!

 

Тільки в такому ключі ми можемо оцінювати останні рішення, які приймає згаданий орган місцевого самоврядування. І якщо ми ще якось з легкістю «проковтнули» годинник над універмагом за півмільйона і позазаконні тролейбусні валідатори за 400 тисяч, то останнє «святкове» рішення мерії – ну, ви вже вибачте…

 

Напередодні свят у міській раді пафосно розповідали про те, що в Україні війна, а тому, турбуючись про психологічний спокій тих героїв АТО, які повернулися до міста, у Тернополі забороняють використання петард і феєрверків на період новорічно-різдвяних свят, нагадують Новини Тернопільщини.

 

Слушне рішення! Але – наполовину. Бо на практиці спостерігається щось цілковито протилежне: поблизу встановленої у центрі міста ялинки петарди б’ють на повну, і міськраді, як і поліції, на це наплювати.

 

Мало того, в міській раді так старанно турбуються про героїв АТО, що вирішили банально вкрасти кошти у тих, хто зараз захищає нашу батьківщину на Сході. Бо як інакше сприймати рішення, згідно з яким на святкову новорічну ілюмінацію в місті з бюджету виділено 200 тисяч гривень (!?). Уявляєте собі цю суму?

 

Запитаєте: навіщо? Виявляється, в Україні війна закінчилася і почалося таке величне свято, що недостатньо лишень ялинку прикрасити – треба ще й всі фонтани запалити новорічними вогнями. Як розповів директор КП «Тернопільміськсвітло» Олег Лехіцький, вже облаштовано п’ять конструкцій, на які прикріплять світлодіодні гірлянди, «що створить особливу святкову атмосферу у центральній частині міста. Засяють водограї на бульварі Тараса Шевченка вже найближчими днями. Таку ідею в місті втілюють вперше, як і оздоблення хвилею із гірлянд фонтану «Сльози Гронського» поблизу Тернопільського ставу».

 

Словом, з усього випливає, що чиновники міської ради дуже добре вміють тринькати бюджетні кошти. Достатньо лишень подивитися, наприклад, як посеред теплої зими шкварять батареї у квартирах тернополян і вже стосовно «тринькання» можна зробити певні висновки.

 

Але повернемося до новорічної теми. Бо щоб до кінця зрозуміти весь апогей абсурду з ілюмінацією, варто звернути увагу на таке-ось непримітне «досягнення» міських чиновників: із суми в приблизно 200 тисяч вони виділили 35 260 гривень на заміну верхівки центральної ялинки. І що цікаво: нова верхівка виявилася… копією попередньої, котру нащось купили цього року – з тією лишень різницею, що вдвічі більшою. Кусок пластикового одоробла з кількома нитками діодних лампочок за 35 тисяч! Цікаво, хто виготовляв цей витвір мистецтва за такі немалі гроші? І ще питання. Невже не можна було в скрутний для країни час відсвяткувати Новий рік з минулорічною верхівкою? Зрештою, а куди вона поділася?

 

Зрештою, не краще було на ялинку вчепити минулорічну верхівку, а згадані 35 тисяч повернути до бюджету, використавши на благі цілі?

 

Але це запитання лише струсоне повітря. Бо хіба було колись таке, щоб тернопільські чиновники зважали на думки своїх виборців?

 

тернопіль, фото, новини, тернопільський тиждень

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.