Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Регіонали повeрнулися  і втілилися в Опозиційні фракції Тернопільської міської ради з «Самопомочі», «Громадянської позиції» та «Народного Контролю», І це так. Свідомо чи не свідомо, депутати цих фракцій стали заручниками планів колишніх представників «Партії регіонів» та їх нових союзників у Тернопільській міській раді. І, як не парадоксально, почали у місті новий земельний «дєрибан».

Головний архітектор – шлагбаум на шляху дєрибану землі

Основною темою минулої сесії Тернопільської міської ради стало голосування за відставку начальника міського управління  містобудування, архітектури та кадастру (читай головного архітектора Тернополя) - Василя Бесагу. Причина такого кроку зрозуміла: головний архітектор Тернополя проявив принципову позицію щодо генплану міста, який частина депутатів міської ради хоче визнати недійсним і почати «писати» новий, вже враховуючи свої інтереси та інтереси своїх політичних спонсорів. Діючий Генплан Тернополя розроблений фахівцями Державного підприємства «Українського державного науково-дослідницького інституту проектування міст «Дніпромісто» імені Ю.Білоконя» і затверджений міською радою ще при Заставному. До речі, він визнаний одним з найкращих в України. А головний архітектор міста відповідає за його реалізацію, намагається довести його до кінця. Тому, й депутати міської ради Тернополя отримали завдання «мочити» головного архітектора, за якого просто не можливий новий «дєрибан» землі.

План нового «дєрибану» землі Тернополя

А зараз детальніше про сценарій початку нового дєрибану, який може коштувати тернополянам сотень мільйонів гривень і всієї землі громади.

Під час минулих місцевих виборів до Тернопільської міської ради пройшло багато нових депутатів від проукраїнських партій, однак які мали зв’язки з колишніми «регіоналами» або депутатів, які йшли в раду виключно задля розвитку свого бізнесу. Не варто нагадувати, що у Тернополі найбільші доходи дає будівельний бізнес. Тому головне завдання цієї «касти» нових і старих депутатів є ревізія правил забудови Тернополя, тобто – генерального плану, щоб просунути на цей ринок нові будівельні компанії. Провести це питання через міську раду досить просто – треба купити лише декількох депутатів з «БПП» чи «Батьківщини», а місцевий «опоблок» з «Самопомочі», «Громадянської позиції» та «Народного контролю» проголосують й так. Однак «кісткою у горлі» для реалізаторів цього плану став головний архітектор Василь Бесага. Як наслідок, його так активно намагаються зняти з посади через рішення міської ради, наплювавши на закони про місцеве самоврядування. Нагадаємо, що начальника міського архітектурного управління може зняти лише мер міста після відповідного схвалення на громадських слуханнях та вердикту експертної ради – тобто після рішення громади. Депутати не вповноважені звільняти будь-кого начальника управління виконкому мерії. 

Хто ж ті «сірі генерали», які намагаються влаштувати у Тернополі новий земельний і будівельний «дєрибан»? 

Ландяк на службі «руки Януковича»

У Тернопіль намагається зайти «земельна мафія», яку очолює соратник Віктора Януковича та один з основних спонсорів Партії регіонів Василь Хмельницький, якого ще у 2013 році називали будівельною «рукою Януковича». Його будівельні фірми зараз активно заходять у Київ та Львів, де нова забудова сягнула рекордних показників. Для цього він використовує свої «кишенькові» фракції – партії «Єдність» у Києвраді та «Громадянської позиції» у Львівраді. Зрозуміло, що він не міг залишитися осторонь Тернополя, де у міській раді теж засідає фракція «Громадянської позиції» на чолі з Петром Ландяком. Проте, що саме Василь Хмельницький фінансує «Громадянську позицію» свого часу довели журналісти відомого проекту «Слідство інфо». Тепер настав час Ляндяку і компанії віддавати політичні борги. Та й сам лідер тернопільської «Громпозиції» зацікавлений у розробці нового Генплану, щоб узаконити його незаконні забудови – зокрема квітковий магазин біля Універсаму. 

«Самопоміч» на службі «руки Клюєва»

Однак, багато з читачів знають, що питання відставки Василя Бесаги ініціювала саме «Самопоміч», а Ландяк лише активно підтримав це рішення. Все вірно, просто окрім «руки Януковича» у новому земельному дєрибану Тернополя зацікавлена й «рука Клюєва». Мова йде про колишнього лідера тернопільської «Партії регіонів» та екс-заступника одіозного зама губернатора Хоптяна - Петра Гоча, який обіцяв кожному тернополянину по земельці, однак подбав лише про себе. Тернопільські журналісти прозвали його «рукою Клюєва», оскільки своєю стрімкою політичною кар’єрою він завдячує саме кривавому Андрію Клюєву, який дав наказ на силовий розгін Майдану. У відповідь Петро Гоч відстоював на Тернопіллі бізнес-інтереси Клюєва. Окрім своєї кар’єри за часів Януковича Петро Гоч відомий як великий забудовник, якого дещо посунули з ринку Тернополя після Революції Гідності. 

Але у листопаді 2015 року він знову опинився на коні, адже у тернопільську міську раду зайшла його людина – консультант народного депутата Тараса Пастуха Назар Зелінка. Гоч та Зелінка познайомилися ще у тернопільському «Пласті», де екс-регіонал був керівником. З того часу їх повзує дружба та спільна робота. Довести свою вірність Гочу Зелінка вже намагається й у міській раді. Відразу після завершення виборів він почав активно лобіювати земельні питання Гоча. Доказом цього став його перший офіційний депутатський запит Зелінки, де він вимагав забрати з балансу цукрового заводу «Поділля» 14 га землі, які мали бути використані для забудови фірмою Гоча. Це вже «розкопали» тернопільські журналісти. Очевидно цього мало для Петра Гоча, в амбіціях якого захопити не менше третини будівельного ринку Тернополя. Тому він й дав наказ фракції «Самопомочі» звільнити головного архітектора та переписати генплан міста.

Таким чином, за компанією з дискредитації генплану Тернополя та головного архітектора міста стоїть тандем двох рук – Януковича та Клюєва, а маріонетками Василя Хмельницького та Петра Гоча стали фракції «Самопомочі» та «Громадянської позиції», яких справедливо називають у Тернополі місцевим «опоблоком». 

Політичний оглядач, Костянтин Величко 

Джерело: Тернополяни

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.